'Roze Amsterdammertje' voor Pride-vrijwilliger

05-08-2017 | Olaf Kok uit Enschede heeft vrijdag, aan de vooravond van Pride Amsterdam, het 'Roze Amsterdammertje' toegekend gekregen. De prijs wordt sinds vier jaar uitgereikt aan een man of vrouw, die een belangrijke rol achter de schermen speelt bij de organisatie van de Pride. Kok is sinds 2010 als zeer actieve vrijwilliger betrokken bij het evenement en kreeg de prijs uit handen van directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam.

"Sinds 2010 is Olaf betrokken geraakt bij het Pride-festival," aldus Spee. "Jaarlijks kwam Olaf met vele vrachtwagens en een bus vol vrijwilligers vanuit Enschede naar de hoofdstad gereden om hier vervolgens bijna een week kamp op te slaan en voor de Pride het hoofdpodium te produceren. In afgelopen zeven jaar heb ik Olaf leren kennen als een echte regelneef en een ware vriend van onze Pride. Hij heeft nooit een dubbeltje kunnen en willen verdienen aan al zijn tomeloze inzet. En toen er een jaar toch een kleine winst was, is die linea recta naar de vrijwilligers gegaan om die te bedanken voor hun belangeloze inzet. Olaf is nu gestopt, maar het is super fijn dat hij op de achtergrond nog steeds beschikbaar wil blijven voor advies en waar nodig steun.”

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos getiteld 'Ze hebben onze Pride vermoord'. | klik hier

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:55 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Will & Grace

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

22:55 | Nashville

23:59 | Grey's Anatomy

Recent uit de kast!

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

| Haaz Sleiman (acteur)

| Lil Peep (rapper)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over HLBTI's en godsdienst?

GayVideo | Ouders uit de kast

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven