Ook dit jaar weer Hartjesdagen

14-08-2017 | Komend weekend vinden in Amsterdam weer de befaamde Hartjesdagen plaats. Op maandag 21 augustus is het hoogtepunt van het evenement rond de Amsterdamse Zeedijk, maar de dag er voor vinden ook al enkele activiteiten plaats. Traditiegetrouw zullen mannen zich weer verkleden als vrouw en vrouwen als man, maar er is meer. Zo start de dag maandag met een buurtbrunch en is er een Zeedijkmarkt. Op zondag zal de 'Nacht van de Romantiek' georganiseerd worden in diverse (horeca)gelegenheden op en rond de Zeedijk. Op maandag is het dan Hartjesdag, met de verkiezing van Hartje en Queen 2017, degene die zich het best verkleed heeft als iemand van de andere sekse.

Hartjesdag is een feestdag die van oudsher op de derde maandag in augustus wordt gehouden. Naar verluidt werden de eerste Hartjesdagen al in de middeleeuwen gehouden. In 1997 besloot de Buurtvereniging Zeedijk het aloude evenement nieuw leven in te blazen. In 2013 gingen de Hartjesdagen niet door, vanwege geldgebrek. In 2014 werd opnieuw een poging gedaan om het feest op poten te zetten, maar toen was er niet genoeg tijd voor de organisatie. In de loop der jaren werd het evenement steeds omvangrijker en uitgebreid naar meerdere dagen, waardoor het de naam Hartjesdagen kreeg. Met name de optocht van travestieten en andere verklede mannen en vrouwen op maandag trekt ieder jaar tienduizenden belangstellenden. Klik hier voor meer informatie over de komende Hartjesdagen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Jan2 | 16-08-2017

Fantastisch.


Feestneus | 17-08-2017

Superrrrrrrrrrr!!!!


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven