Mr Gay Europe 2018 in Polen

08-08-2017 | De Mister Gay Europe-verkiezing zal volgend jaar plaatsvinden in Polen. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Het evenement zal van 4 tot en met 12 augustus 2018 worden gehouden op diverse locaties in Polen. Volgens de organisatie van de verkiezing zal het evenement "de grootste internationale LGBT-happening worden ooit in Polen gehouden". Het is opvallend dat Polen volgend jaar gastheer is omdat het EU-land bekend staat als homofoob.

Afgelopen weekend werd het evenement georganiseerd in Stockholm. Daar werd de Engelse Matt Rood Mister Gay Europe 2017. De organisatie gunt elk jaar een ander land de organisatie, los van de winnaar het jaar er voor. Voor 2018 is bewust gekozen voor Polen. "Door Mr Gay Europe 2018 in Polen te houden geven wij een duidelijk signaal af aan de Poolse en internationale LGBT-gemeenschap. We moeten schouder aan schouder staan en de LGBT-gemeenschap over het hele continent ondersteunen," aldus de toelichting van organisator Tore Aasheim. De Poolde organisatie spreekt van een grote eer. "Wij bedanken Aasheim voor het vertrouwen en de steun. Wij zullen onze uiterste best doen de editie in Polen tot een succes te maken," aldus de Poolse organisator Pawel Zabilski.

Om Mr Gay Europe 2018 tot een succes te maken dient er nog heel wat te gebeuren. Tot nu toe werden homo-evenementen, zoals de Gay Pride in Polen, steevast verstoord door tegenstanders. Polen staat bekend als zeer homofoob en homoseksuelen hebben er nauwelijks wettelijke rechten. Het land erkent bijvoorbeeld homoparen op geen enkele manier. In verreweg de meeste landen binnen de Europese Unie is het mogelijk om een geregistreerd partnerschap aan te gaan, maar Polen kent deze mogelijkheid nog niet. In de grondwet staat zelfs dat het huwelijk exclusief is voorbehouden aan man en vrouw. De Poolse minister-president bevestigde enige tijd geleden nog dat het homohuwelijk nooit zal worden gelegaliseerd in zijn land.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 08-08-2017

Nou, ben benieuwd wat de rechtse politiek en homofoben van Polen hiervan gaat vinden.


Peter | 08-08-2017

Ik vind het moedig


Joop | 08-08-2017

De voorwaarden om lid te mogen zijn van de EU is o.a. dat men en democratische regering moet hebben en er goed wordt omgegaan met mensenrechten. Minderheden moeten worden beschermd.

Ik vraag me dan ook werkelijk af hoe het mogelijk is dat Polen nog steeds lid mag zijn!


Miss Gay-verkiez | 09-08-2017

Wie denkt dat dat écht gaat plaatsvinden, geloofd ook in sprookjes. Bovendien, wa voor een educatieve funktie heeft zo een spier en leer-wedstrijdje nou (een punk of een "verwijfde" kapper mag niet eens meedoen. Je weet wel: saamhorigheid!)? Het is toch ern belachelijke vertoning die alleen maar stereotypen bevestigd. En wat is dan je functie na het winnen van zo een wedstrijdje behalve lindjes doorknippen en je in spierballetjes op gayevenementen tonen? Op heterodingen laat men zich niet blikken. Net zo laf dus als in een gaytent of in een nichtenstraat een man kussen of zijn hand vast te houden, en daar buiten te doen alsof je hetero bent.


Jan2 | 13-08-2017

Inderdaad, heel moedig. Ze hebben lef, maar dat moet je wel hebben in een oer katholiek land als Polen anders kom je nergens binnen als LHBT'r.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven