Lesbische Award voor Vera Bergkamp

05-08-2017 | Vera Bergkamp heeft de Zij aan Zij Empowerment Award gewonnen voor haar unieke bijdrage aan de zichtbaarheid van LBT-vrouwen in Nederland. Dat maakte Zij aan Zij Magazine vrijdagavond 4 augustus bekend tijdens haar 25-jarig jubileum in de Amsterdamse Tolhuistuin. De duizenden lezers van het magazine verkozen Bergkamp als beeldbepalend voor de 25-jarige geschiedenis van het tijdschrift. Ze wordt geroemd als rolmodel voor LBT-vrouwen, als ex-COC voorzitter en als politicus voor D66.

Bergkamp maakte als D66-Kamerlid een einde aan de ‘enkele-feitconstructie’, waarmee religieuze scholen tot 2015 openlijk lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen en docenten weg konden sturen. Als COC-voorzitter maakte ze zich hard voor voorlichting op school, voor een wet over lesbisch ouderschap en tegen de weigerambtenaar.

Tot de overige genomineerden voor de Zij aan Zij Empowerment Award behoorden o.a. politievrouw Ellie Lust, activiste en voormalig Pride-organisator Irene Hemelaar, journaliste Barbara Barend, zangeres Shary-Ann Nivillac en cabaretières Claudia de Breij en Renate Reijnders.

De Zij aan Zij Empowerment Award werd uitgereikt tijdens een groot feest ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Zij aan Zij. Uitgever Maria van Oosten startte het magazine in 1992 en staat nog steeds aan het roer. Van Oosten won in 2012 COC's Bob Angelo Penning voor LHBTI-emancipatie. Ze creëerde met Zij aan Zij volgens het COC "een niet meer weg te denken platform waar lesbische, bi en transvrouwen herkenning, erkenning en rolmodellen vinden".

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos getiteld 'Ze hebben onze Pride vermoord'. | klik hier

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:55 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Will & Grace

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

22:55 | Nashville

23:59 | Grey's Anatomy

Recent uit de kast!

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

| Haaz Sleiman (acteur)

| Lil Peep (rapper)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over HLBTI's en godsdienst?

GayVideo | Ouders uit de kast

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven