'Homogordels' KLM missen doel

10-08-2017 | Een, zonder twijfel goed bedoelde, reclametweet van KLM afgelopen zaterdag heeft het bedrijf veel kritiek opgeleverd. Om de deelnemers aan Pride Amsterdam een hart onder de riem te steken, plaatste KLM een reclame op sociale media met de boodschap 'It doesn't matter who you click with'. Echter kreeg de maatschappij veel kritiek omdat de boodschap onbewust het tegenovergestelde zou bewijzen.

De veiligheidsgordels in regenboogkleuren waren op diverse manieren gecombineerd om de diversiteit van verschillende relaties aan te tonen. De reacties op social media waren echter niet allemaal positief, waarbij diverse mensen duidelijk lieten blijken dat er maar één gordel-combinatie echt klikt; de zogenaamde hetero-versie. Velen zien het als een mislukte marketing stunt van de vliegtuigmaatschappij. De KLM laat in een reactie echter weten achter de actie te staan: "Onze social media post waarbij diverse regenboog gekleurde veiligheidsgordels worden afgebeeld, is bedoeld als metafoor om diversiteit te vieren. Veiligheid voor onze passagiers blijft onze eerste prioriteit. Al onze passagiers zijn verplicht onze standaard veiligheidsgordels te dragen aan boord."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Zinvol bestaan | 10-08-2017

Gut-oh-gut. Nóg meer ellendige regenbogen. Kan het ook even zónder? Overal, waar je ook heengaat: vervelende nietszeggende in-your-face kleuren die ons op een of andere mysterieuze als mens zouden moeten verbeteren of geestelijk verruimen. Ik ga ervan braken. Mogen we ook zónder al deze hysterie verder leven? Dank u.


Koert | 10-08-2017

Best leuk bedacht van KLM deze SYMBOLISCH BEDOELDE afbeelding.


Joop | 10-08-2017

@zinvol bestaan: Ik heb liever niet dat u gaat braken. De kleuren van braaksel zijn ééntonig en ranzig. jij mag natuurlijk zonder hysterie verder leven. En een tip: Erger je niet zo aan van alles, dat is niet erg zinvol.


John | 11-08-2017

Ik vind het een super leuke actie van de KLM. Complimenten en veel dank voor jullie inzet voor de HolebiAt/mZ gemeenschap.


Wessel | 11-08-2017

Vind dit 'n aardig bedachte "klik", in ieder geval minder banaal en platvloers dan die worsten en tompoezen T-shirts v/d HEMA. Maar ja, hetero's en reli fanatici vliegen wellicht nu niet meer met KLM.Bewijst eens te meer hoe beladen 't thema homofilie is. Men tolereert homo's vaag;de wereld moet natuurlijk wel hetero normatief zijn en blijven. Daarom is die homo huwelijk strijd zo abject.


@Wessel | 12-08-2017

Wessel: leer eens van homosexualiteit te spreken in plaats van homofilie. Dat laatste klinkt zo hetero-religieus....


Jan2 | 13-08-2017

@Zinvol bestaan .....hoop dat je ook meteen je haat uitbraakt en een zinnige bijdrage kan leveren aan deze samenleving. We zijn er en we blijven, dus wen er maar vast aan.


Jan2 | 13-08-2017

Wessel bewijst maar weer eens voor de zoveelste keer dat hij homofoob is. De wereld moet helemaal niets en homo's willen niet getolereerd worden maar geaccepteerd, dat is een een wezenlijk verschil. En ja, homofilie.....dat zegt geen mens meer tegenwoordig en bewijst nog een keer dat het iemand van de oude stempel en wellicht ook een reli fanaat is.


Wessel | 13-08-2017

Je ziet bewijzen die er niet zijn en "jumpt to conclusions". Door te schrijven: "men tolereert homo's vaag" geef ik nu juist aan dat dat niet de norm moet zijn! Een cursus indringend lezen volgen zou je niet misstaan. Homofilie is breder gedefinieerd dan homosexualiteit omdat 't eerste meer omvat dan louter sexualiteit.Wat heeft dat met religie te maken? Dan is pedofiel in jouw ogen ook v/d oude stempel, dat geen mens meer bezigt. Kennelijk zeg jij pedosexueel! Wat 'n bewijs en wat kraam je onzin uit. Je bent dus zelf volgens jouw definitie 'n reli fanaat, die overigens vaak spreekt van sodomie. Zeker zo'n MAVO gastje die net 'n 6- kan halen!


Jan2 | 14-08-2017

Nee type Wessel, Een pedofiel is iets anders dan pedosexueel. Dat moet jij toch weten, of misschien toch niet. Ik ben verre van een MAVO figuur en al helemaal geen 6 minnetje. Als je wilt dat mensen willen begrijpen wat je eigenlijk wil zeggen, gebruik gewoon het Nederlandse woord zonder geneuzel en professor achtig gewauwel. En verward niet een Nederlandse tekst met Engelse uitspraken. Dat is zo dom!!!


Wessel | 14-08-2017

Exact! En zo is homofilie 'n meer omvattend begrip dan homosexualiteit. Dat probeerde ik al de 1ste x aan je verstand te timmeren, maar je begon vaag te orakelen over oude stempel en reli fanaat. Type Wessel? Als je de geciteerde Engelse tekst tussen aanhalingstekens plaatst, is dat in 'n NLse tekst niet storend. Ga jij maar "je mind opmaken", want je snapt er geen iota van. Taal lijkt me niet je sterkste kant. Welke wel heb ik nog niet kunnen ontdekken.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven