Antwerp Pride viert 10de editie

10-08-2017 | Vandaag is in Antwerpen de 10de editie van de Antwerp Pride van start gegaan. Vier dagen lang, van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus, kan in hele stad gefeest worden. Er staan vele party's, festivals en speciale tentoonstellingen op het programma. Antwerp Pride heeft dit jaar niet gekozen voor een specifiek thema maar blikt terug op de afgelopen tien jaar. Er wordt terug gekeken naar de verworvenheden van het afgelopen decennium maar ook vooruitgekeken naar de wensen van de Belgische LHBT-gemeenschap. Vanwege de verjaardag van het evenement zal het stadhuis alle dagen in de regenboogkleuren zijn uitgelicht.
 
Op het Steenplein is net als andere jaren, een groot festival opgezet dat twee dagen zal duren. Op zaterdag zijn er vier grote party's in het centrum van Antwerpen en ook kunnen diverse tentoonstellingen worden bezocht. In totaal staan er meer dan zestig evenementen op het programma. Maar het traditionele hoogtepunt zal ook dit jaar de parade zijn. Op zaterdag lopen en rijden een recordaantal deelnemers door het centrum van de stad. Ruim zestig deelnemers hebben zich bij de organisatie gemeld, waaronder een aantal professionele topsportclubs. "Het is voor het eerst dat zoveel professionele clubs zich achter de regenboogvlag zullen scharen. Daar is Antwerp Pride zeer verheugd om, want vaak is homoseksualiteit in de wereld van de topsport nog een taboe. Dat deze clubs deelnemen in de parade, is een duidelijk signaal dat deze sporters diversiteit wel omarmen," aldus de organisatie in Antwerpen.

Surf voor meer informatie naar de website.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven