23-jarige verandert derde maal van geslacht

12-08-2017 | De 23-jarige Ria Cooper was 15 jaar oud toen ze als jongste Brit ooit een transitie behandeling onderging. Nu, acht jaar later, staat ze voor de afronding van weer een transitie behandeling, de derde. Ook in Groot-Brittannië dient iemand die van geslacht wil veranderen een lange weg te bewandelen. De beslissing om deze weg te bewandelen wordt niet licht genomen en moet dan ook een weloverwogen beslissing zijn. Dat dit anders liep bij de als Bradley geboren Brit kwam ze afgelopen week zelf uitleggen in één van de meest populaire ochtendshows op de Engelse televisie. Haar optreden heeft veel losgemaakt bij de Britse bevolking en op social media was Ria (foto) dan ook enige tijd de meest besproken persoon.

Al op 13-jarige leeftijd wist ze dat een transitie behandeling de enige manier was om gelukkig te worden. Twee jaar later was ze de jongste Brit ooit die door middel van hormonen en hormoonremmers van man naar vrouw over ging. Nog geen drie jaar later besloot ze om als homoseksuele man verder te leven. Ze liet haar borsten weer verwijderen en liet zichzelf Brad noemen. Maar onlangs kreeg ze ook van deze beslissing spijt. De afgelopen maanden heeft ze weer regelmatig hormooninjecties gekregen om onder meer haar baardgroei te remmen. Drie weken geleden heeft ze voor 5000 pond nieuwe borsten laten aanmeten en later dit jaar zal de rest van de transitie behandeling worden afgerond. In het interview voor de Britse televisie liet ze deze week weten nu zeker te zijn van haar zaak. "Ik wil nu echt door als vrouw en een mooi leven opbouwen, liefst met een partner. Eigenlijk heb ik altijd geweten dat ik een vrouw ben maar daar had ik drie behandelingen voor nodig om er zeker van te zijn," aldus Ria Cooper.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 12-08-2017

Voer voor psychologen? Mij gaat het in ieder geval boven de pet.


Jan2 | 13-08-2017

Tja, hoe geloofwaardig is hij/zij nog.


ram1966 | 13-08-2017

Dit verhaal bevestigt in elk geval alle vooroordelen die ik over transgenders heb: mensen die niet weten wat ze willen, en ernstig met zichzelf in de knoop zijn....


Kim Yung Un fan | 13-08-2017

@ram1966 haha
Lui die niet weten wat ze willen, noemen ze bij ons thuis een vrouw!!!!!!


Thro Janssen | 13-08-2017

wat doet een artikel over transGENDERS nou op een website voor GAY mannen? Alsof ik inde VOETBAL INTERNATIONAL een artikel over pissex met lesbiese nonnen zou lezen, of in de VARA GIDS de nadelen van de pvda


Jan2 | 14-08-2017

@Thro Janssen...Omdat Transgenders ook binnen de homobeweging valt en als je dat (nog) niet weet hoor jij helemaal niet op deze site te zitten en ben je een van de vele nep homo's hier. NOTE: Het is niet lesbiese maar Lesbische.


Kwakzalver | 14-08-2017

Daar heeft de psychiater blijkbaar zitten te slapen tijdens de verplichte gesprekken alvorens de ingrepen, die niet zomaar mogen plaatsvinden. Ook niet wanneer je zťlf alles bekostigd.


thro Jansssen | 15-08-2017

@JAN2
wIE HEEFT IN GODSNAAM BEPAALD DAT TRANSGENDERS ONDER DE HOMO'S VALLEN. iK BEN HOMO EN 100 % MAN EN VAL OP MANNEN EN HOU NIET VAN VROUWEN OF VROUWELIJK GEDOE. IS DAT RAAR?


Capt. Iglo | 15-08-2017

driemaal is scheepsramp...


Freek | 16-08-2017

@thro Janssen Heterofoob of vrouwfoob is net zo erg als homefoob.


cigar dad 1971 | 20-08-2017

@ Jan 2
o, o, o, wat een gescheld hiero (klootzak, nephomo, etc.) Je zou een de link naar het tpo/artikel hier moeten lezen īwaarom het COC zichzelf beter op kan heffenī, en lees dan vooral hert reaguursel van ene Jan Peters. dat slaat dus op wat jij hierboven beweert tegen Thro Janssen.

pff, homoīs onder elkaar.. het is nog erger dan wijven (staat ook in het tpo/artikel, dat verzin ik dus niet


thro Janssen | 21-08-2017

@cigar dad

kennen wij elkaar van Google + ? Bedankt dat je het hier voor me opneemt. ik heb inmiddels gemerkt dat je bepaalde reacties kunt aanvinken als 'ongepast',EN HOOPP DAN OOK DAT GAYSITE.NL HIER WAT MEE DOET


nephomo | 22-08-2017

ik zou d'r doen


@JAN2 | 01-09-2017

pff.. lesbies of 'Lesbisch'(met een hoofdletter, toe maar!!!) dat is toch allemaal ťťn pot nat


Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos getiteld 'Ze hebben onze Pride vermoord'. | klik hier

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:55 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Will & Grace

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

22:55 | Nashville

23:59 | Grey's Anatomy

Recent uit de kast!

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

| Haaz Sleiman (acteur)

| Lil Peep (rapper)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over HLBTI's en godsdienst?

GayVideo | Ouders uit de kast

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven