World Pride Madrid breekt records

03-07-2017 | De World Pride in Madrid is dit weekend afgesloten met de traditionele parade door de straten van de Spaanse hoofdstad. De route van de bonte stoet van meer dan vijftig praalwagens en enkele tientallen homo-organisatie te voet liep ditmaal niet over de Gran Via, het centrum van Madrid, maar van het centraal station naar Plaza de Colon. De organisatie verwachtte zo'n 2 miljoen mensen op deze speciale editie maar de Spaanse krant El Mundo schrijft dat de teller ruim onder dit aantal bleef steken. Toch gaat deze World Pride de boeken in als één van de grootste Pride festivals ooit gehouden.

De parade was de afsluiting van een succesvolle week van culturele bijeenkomsten, festivals en andere feesten. In totaal bezochten meer dan drie miljoen belangstellenden de activiteiten. In aanloop naar de World Pride werd het dreigingsniveau verhoogd naar het één na hoogste niveau. De veiligheidsmaatregelen waren dan ook strenger dan ooit. Op enkele incidenten voorafgaand aan het weekend na zijn geen noemenswaardige incidenten gemeld. De Spaanse hoofdstad werd afgelopen dagen beschermd door meer dan 3500 politiemensen en leden van anti-terreurdiensten. Vrachtwagens mochten het centrum van Madrid niet in en er was een veiligheidskordon aangelegd tussen de optocht en het publiek.

De Spaanse koning Felipe heeft zijn felicitaties overgebracht aan World Pride in Madrid. "We feliciteren alle deelnemers en alle instellingen en diensten die zorgen voor een veilige en feestelijke #WorldPride2017Madrid," twitterde koning Felipe.

De eerste volgende editie van de World Pride zal in 2019 plaatsvinden in New York.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Gaap | 03-07-2017

Nog nooit eerder gezien: blote bovenlijven stijf van de Christal, spieren, dragqueens, en slechte muziek. Jongens, de revolutie is hier.


mark100 | 03-07-2017

ik ga nooit naar die prides....tijdens de prides kan je uren wachten voor iedere gaycruise gelegenheid.


Joop | 03-07-2017

Dan blijven jullie lekker thuis Gaap en mark100. Zuurpruimen kunnen op zulke feesten best gemist worden.
Geweldig deze inzet door politie en voorzorgsmaatregelen. En tof dat de spaanse koning notabene zijn felicitaties overbrengt... Eviva EspaŮa!


Wessel | 03-07-2017

Pride=Trots.Moeten we dat zijn? Wel aardig, maar heeft z'n hoogtepunt gehad. Veel te veel lawaai, herrie en verspeend van enige ingetogenheid. Men bespotte Carnavalsoptochten altijd en werd als iets voor ladderzatten en simpele zielen afgeschilderd.Nu staat men stijf v/d pepmiddelen ook in zo'n optocht heen en weer te schudden. Wat is 't verschil?


Joost | 03-07-2017

De video's zien er geweldig uit, ik heb wat gemist!!! Trouwens, drie miljoen bezoekers, welk festival kan dat ook. Deze miljoenen mensen hebben blijkbaar een super leuk feest gehad...in tegenstelling tot de heren (met hun vooroordelen) hierboven!


mark100 | 04-07-2017

weet je wie naar die prides gaan hoofdzakelijke hetero's.


harrie | 04-07-2017

Mark100,dat is een goed teken,het is juist bedoeld voor de hetero,s die aan onze kant staan.


JAN2 | 04-07-2017

@ Joost....Jaja, het is in en intriest dat de azijn van sommige pissers hier wel erg zuur is dit jaar. Maar laten we maar denken, die figuren hebben werkelijk niets anders te doen. Ze wachten ieder jaar met smart op de botenparade dat ze die kunnen afzeiken. Je zou het niet verwachten van volwassen figuren. Althans dat volwassen trek ik meteen weer terug. Zuurpruimen van het ergste soort denkbaar en dat zijn dan jou en mijn medeburgers, waarvan ik twijfel of ze wel homo zijn.


Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:55 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | 2Doc: Piet Is Weg

20:30 | Will & Grace

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

22:55 | Nashville

23:59 | Grey's Anatomy

Recent uit de kast!

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

| Haaz Sleiman (acteur)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven