Weer rechtszaak tegen Gay Pride Amsterdam

12-07-2017 | Het Amsterdamse wijkcentrum d'Oude Stadt is andermaal naar de rechter gestapt om de gemeente te dwingen om de vergunning voor de Gay Pride in te trekken of aan veel strengere eisen te onderwerpen. Volgens het wijkcentrum, dat zegt namens een groot deel van de inwoners van de Amsterdamse binnenstad te spreken, ervaren te veel bewoners onaanvaardbare overlast van de jaarlijkse Gay Pride. Vorig jaar ging het actie- en kenniscentrum voor bewoners die het leefklimaat in hun buurt willen verbeteren ook al naar de rechter. Alle bezwaren van bewoners van de binnenstad werden toen afgewezen en de rechter oordeelde dat de Pride-activitieten gewoon door mochten gaan zoals gepland.

Ook dit jaar vreest het wijkcentrum veel overlast. Los van de drukte en de gevaren die het evenement met zich meebrengt vinden de bewoners de geluidsnormen veel te hoog en het aantal evenementen te veel. De inwoners, alsmede de gemeente Amsterdam stonden dinsdag voor de rechter. De advocaat van de gemeente stelde dat het merendeel van de bewoners nauwelijks overlast ervaren en schermde met een onderzoek dat omwonenden de Gay Pride waarderen met het rapportcijfer 8,9. Ook stelde de advocaat dat de afgelopen jaren veel is gedaan om overlast te beperken. Vier feestlocaties - Stopera, Rembrandtplein, Amstel54 en Amstel178 - zijn geschrapt en het aantal feesturen zijn beperkt. Zo starten de feesten vrijdag een uur later en op zaterdag 3 uur later. De eisen voor het evenement zijn het afgelopen jaar alleen maar strenger geworden. Ook is er meer toezicht, zijn er meer toiletvoorzieningen en houden feesten eerder op. Daarover is volgens de gemeentelijk advocaat de afgelopen tijd juist intensief overlegd met de buurtbewoners. "De Gay Pride hoort bij een open en tolerant Amsterdam," zei de advocaat van de gemeente dinsdag. "Het evenement staat symbool voor de stad die wij willen zijn. Wij kunnen niet tot in het oneindige doorgaan met het aanpassen van de eisen. Als de Pride moet voldoen aan alle eisen die het wijkcentrum stelt, dan betekent dat maar één ding: dat er helemaal geen evenement meer is." De organisatie van de Pride stelt dat slechts een klein aantal klagers koste wat kost, het evenement de nek om wil draaien.

De voorzieningenrechter in Amsterdam doet binnen twee weken uitspraak, net voor aanvang van het evenement. De Gay Pride wordt dit jaar gehouden van 29 juli tot 6 augustus. De Canal Parade trekt op 5 augustus door de grachten van Amsterdam.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 12-07-2017

Mag ik de yuppen adviseren om zo snel als mogelijk Amsterdam te verlaten en nooit meer terug te keren?


harrie | 12-07-2017

Amsterdam is eigenlijk niet meer geschikt als hoofdstad van Nederland.


JAN2 | 12-07-2017

Te triest voor woorden. Stelletje zeikerds.


Mensenrechten | 12-07-2017

1: Amsterdam is zo een vreselijk asociaal gehucht, dat zelfs koningin Wilhelmina telleurgesteld was dat het paleis op de Dam niet met de grond platgemaakt was tijdens de 2e Wereldoorlog. Vervolgens had ook Juliana geen trek erin, Beatrix niet, en Willempie ook al niet.
2: De vervuiling van de binnenstad is écht een probleem. Ik snap de sociale-nijd van zo velen hier niet. Hebben rijke mensen géén recht op rust en schone straten? Ze betalen belasting en hebben net zo veel civiele- en mensen-rechten als mensen in de bijstand.
3: Grote evenementen moeten ze maar op speciale plekken organiseren waardoor niet zoveel omwonenden overlast ervan ondervinden. Woongenot is een recht in Nederland.


Cees | 12-07-2017

Ik wordt hier echt zo boos over! Waarom richten deze verzuurde klagers uitgerekend hun pijlen op de Gay Pride en niet op, bijvoorbeeld Koningsdag of de Uitmarkt? Ik vermoed dat ze, net als vorig jaar, weinig kans van slagen zullen hebben, maar mochten ze onverhoopt gelijk krijgen van de rechter kan ik alleen maar hopen dat dit tot een orkaan van protesten gaat leiden die de hele wereld over zullen gaan. Dit gezeik moet een keer stoppen. Amsterdam is allang geen Gay-capital meer en als ook dit evenement nog de nek wordt omgedraaid hebben homo's er definitief niets meer te zoeken. Met dank aan een klein groepje verzuurde azijnpissers.


Joop | 12-07-2017

Nederland is nu eenmaal een zeikland met allerlei bewonersgroepjes die overal maar spreken namens een volgens hun grotere achterban (Maar wat meestal niet zo blijkt te zijn).
Ga je in Amsterdam centrum wonen, dan weet je dat daar een aantal evenementen bij horen. En gelukkig zijn deze grachtenpanden in handen van welgestelde mensen met een flinke beurs dus die kunnen vast een weekendje met elkaar op pad buiten Amsterdam. Ik zeg tegen die mensen, geniet er nog maar even van, de vrijheid die er nu nog is zal over jaren niet meer zo zijn. Wie goed op let en de geschiedenis kent ziet dat elk rijk of continent niet blijft voortbestaan voor eeuwig. Ze komen en gaan. Het paard van Troje is al binnen, kwestie van tijd dan is het gedaan met de democratie van Europa.


JAN2 | 12-07-2017

Inderdaad @ Cees en Joop


JAN2 | 12-07-2017

Ga toch heen @ mensenrechten. Mensenrechten zijn ook dat de homobeweging hun eigen feesie mogen bouwen, net zo goed dat jullie laveloos door de grachten varen met het bootje op Koningsdag. Weet niet of u het weet, maar de rijken betalen steeds minder belasting dus daar gaat u al mank. Iedereen in deze stad doet zijn bijdrage. Schone straten en wijken is niet alleen een taak van de belastingbetalers ook van de bewoners door niet hun teringbende wel mee te nemen naar het Vondelpark en na een picknick de bende daar achterlaat. Of zoals ik laatst op de Keizersgracht zag, een of andere aso met een mercedesbak die al rijdend zijn asbak leegde. Ga daar een keer over zeiken ipv over een feesie dat 1x per jaar gevierd moet worden. Ja helaas, nog steeds gevierd moet worden want de LHBT wil niet getolereerd worden maar geaccepteerd en dat gaat hard achteruit in eens de Homo hoofdstad van Europa en zeker door een klein groepje azijnzeikers rondom de Prinsengracht.


@ Cees | 13-07-2017

Waarom richten deze verzuurde klagers uitgerekend hun pijlen op de Gay Pride en niet op, bijvoorbeeld Koningsdag of de Uitmarkt?

Om dat ze dan zelf ladder zat rond lallen, want is leuk !!!!


JAN2 | 13-07-2017

Waarom op de Gaypride?? Omdat het kennelijk homofoben uit een of achterlijke provincie zijn. Ik gok zo Gelderland, Brabant, Zeeland en/of Limburg. Die komen het leven van anderen in Amsterdam vergallen omdat ze dat ook gewend zijn te doen in de eigen oorspronkelijke provincie. Of het zijn de rijke Arabieren, Russen en/of Chinezen die grachtenpanden hebben gekocht en zo de wijkraad onder druk zet een halt toe te roepen op het homo feesie in de stad.


Zeikvolk | 13-07-2017

Ik stel voor alle hotels te sluiten en Amsterdam toeristenvrij te maken. Dan hebben al die linkse yuppen geen last meer van 'overlast' en moeten ze weer gewoon gaan werken voor hun geld.


Wessel | 13-07-2017

Wonen in 'n compact Middeleeuws centrum en 't aldaar houden van evenementen kunnen kennelijk botsen. Het 1ste zal toch 'n aantal x p.a. moeten inbinden ten gunste v/h 2de. Een centrum is nu 1maal multifunctioneel. Ga anders in Almere-Buiten wonen. Na verloop van tijd snak je naar 'n evenement. Trouwens, rasechte Mokumers wonen niet (meer) in A'dam. Wel provincialen met vooral 'n zachte "g", die in hun "thuisland" niets durfden.


JAN2 | 14-07-2017

Rasechte Amsterdammers kom je heel af en toe nog tegen en ja nog steeds in die vertrouwde amsterdamse Jordaan. Maar het is een uitstervend ras. Of inderdaad ze zijn verkast naar Purmerend of Hoorn. Lelystad of Almere schijnt ook populair te zijn. Purmerend en Almere kan ik me iets bij voorstellen want dan kan je met helder weer de Westertoren zien. Maar Hoorn en Lelystad? NOOIT dat ik daar naar toe zou willen.


mark100 | 15-07-2017

bij jinek zag je die juppen ook al zeiken over al die toeristen.

WAAROM GA JE DAAR DAN WONEN????


mark100 | 15-07-2017

de homoemancipatie gaat waarschijnlijk hetzelfde als de katholieke emancipatie.

eerst waant men zich kampioen.........maar vervolgens zakt alles in elkaar.....


D'OudeStadt | 16-07-2017

Wij wonen aan de Prinsengracht, en wij ondersteunen dit innitiatief financieel. Wat wij dagelijks (en élke nacht) moeten pikken loopt de spuigaten uit. En grote evenementen hoeft zich niemand te laten welgevallen, behalve de nensen die zich een huis aan de grachten kunnen veroorloven en daarmee ook meteen hun rechten kwijt zijn. Dacht het niet. Wij zijn vermogender dan velen, en kennen de weg naar advocaten en rechtbank óók sneller, en, zijn niet bang er gebruik van te maken. Ja, óók gays hebben het niet zo met deze roze rommelige proletenparade.


@ D'OudeStadt | 17-07-2017

wat let je te verhuizen naar blaricum amstelveen, of hilversum, almere, of naar een boerengat......


@ D'OudeStadt | 17-07-2017

Wat wij dagelijks (en élke nacht

elke dag en elke nacht...... dat gaat dus verder dan alleen de pride....

nou sterkte daar aan de PRINSENGRACHT... tussen de dronkenlappen, de junks, de wietlucht, en kots.........


Peter | 20-07-2017

Ik begrijp het wel, als ik rust zou willen ging ik ook in de binnnenstad van Amsterdam gaan wonen. Als ik drukte wil zoek ik het wel op.


Jona | 05-08-2017

In de Amsterdamse binnenstad wonen niet alleen maar juppen en rijke mensen. En nee, wij zijn geen zeikerds! Mensen van buiten de stad denken dat alles moet kunnen in de oude binnenstad. Ik vraag me af of deze mensen in hun eigen buurt dronken en brullend over straat gaan en bij hun buren voor de deur pissen en kotsen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven