update | Vervolging homo's in TsjetsjeniŽ groeit

10-07-2017 | Ondanks internationale protesten gaat de jacht op homoseksuelen in Tsjetsjenië onverminderd door. Dat meldt de Russische homo-organisatie All Out dit weekend. "De afgelopen dagen hebben zich wederom enkele Tsjetsjeense homo's bij ons gemeld met hun verhaal. Tsjetsjeense autoriteiten jagen nog altijd op LHBT's," aldus een woordvoerder van All Out. In Tsjetsjenië gelden Russische wetten, maar de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov trekt zich daar weinig van aan. Volgens mensenrechtenorganisaties geniet hij de steun van president Poetin en wordt zelfs een aangekondigd onderzoek naar de vervolging van homoseksuelen niet uitgevoerd. All Out roept de wereldgemeenschap nogmaals op om president Vladimir Poetin en de Tsjetsjeense president onder druk te zetten. "Er moet een onmiddellijk einde komen aan de arrestaties van homomannen in Tsjetsjenië. Ook moet er een volledig, onafhankelijk en onpartijdig onderzoek komen naar de vervolging, marteling en verdwijning van homoseksuelen in Tsjetsjenië," aldus All Out.

Al enkele maanden komen er berichten uit de autonome Russische staat Tsjetsjenië dat er op grote schaal homo's worden opgepakt en gemarteld. Volgens onbevestigde bronnen zijn al minstens 26 homo's omgebracht en vele honderden gemarteld. Volgens verklaringen van een gevluchte homo die korte tijd in een concentratiekamp in Tsjetsjenië heeft gezeten waar homo's worden opgesloten, kan je nog beter kanker hebben dan homo zijn. "Ze worden in elkaar geslagen, verkracht en gemarteld door elektrische schokken te geven op oren of handen. Velen worden na de martelingen, meer dood dan levend, bij hun familie voor de deur gedumpt," aldus de man die inmiddels naar Rusland is gevlucht. Volgens hem zou een ware 'gay hunt' gaande zijn in Tsjetsjenië.

Update | De Russische krant Novaja Gazeta heeft maandag de namen openbaar gemaakt van 27 jonge mannen die in Tsjetsjenië zonder aanklacht zijn opgepakt en in de nacht van 25 op 26 januari zijn gedood in een gevangenis. Volgens de krant, die zich beroept op hooggeplaatste bronnen in Tsjetsjenië, gaat het om homoseksuele mannen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

LeoVerhoeven | 10-07-2017

Tja, normaal denkende mensen zijn nu eenmaal van mening dat religie N””ÕT goed is, maar waar de islam is, daar is ťcht Šllťťn maar narigheid. Helemaal fout, dat woestijnvolk, en lopen bijna een millenium achter op onze civilisatie. Je gaat exht denken dat dat volk hun hersens is aangetast door de zon. Want, ze hebben niet eens argumenten of bewijs nodig, maar een roddel is al voldoende om je leven ervoor te laten. Ja, Iran is een geweldig land, jongens. Erg vooruitstrevend en veel ruimte om je als vrij en open mens te ontwikkelen.


Wessel | 10-07-2017

Waarom heeft Rutte 't niet aangekaart bij Poetin op de G20 in Hamburg? Een invloedrijker forum bestaat niet. Wel populair op Koningsdag in 'n bootje door de A'damse grachten varen, maar als 't echt erop aankomt, 't laten afweten. De subsidie a/h COC had al lang stop gezet dienen te worden. Gaat nooit de barricaden op; wel praatsessies met homofobe bontkraagjes organiseren. Totaal haar doel voorbij geschoten en overbodig, zelfs contra productief.


Joop | 10-07-2017

Die G20 is toch een wassen neus. Beetje luisteren naar klassieke optredens terwijl op straat de stad afgebroken wordt alsof het IS gebied is door linkse ratten. Schandalig!


Cees | 10-07-2017

Ongelofelijk walgelijk dit. Ik begin mijn vertrouwen in de internationale politiek aardig kwijt te raken. Over slapjanus Rutte wil ik het niet eens meer hebben, maar er zijn invloedrijker mensen die ook oorverdovend stil zijn.
Echt onvoorstelbaar ...


vrije volk | 10-07-2017

aan de VVD en Rutte heb je echt niks . die geven niks om Homo`s en houden alleen van hele stinkende rijke mensen. en maken in nederland alles kapot. dat land TsjetsjeniŽ moet aangepakt worden en poetin ook . in dat land daar is de nieuwe derde rijk bezig. maar het zijn maar homo`s die daar vermoord worden waren het joden of negers geweest. dan werd er gelijk actie genomen. ze moeten dat land geen steun meer geven aan die gestoorde mensen


Tja | 11-07-2017

Je zou ook de gay-pride door A'dam west of R'dam schilders buurt laten lopen maar ja dan zijn ze de grote (veel betalende adverteerders kwijt). Varen liever met een goed glas door Amsterdam gezellie en veilig net zo goed als we de VVD (Rutte) weer hebben gekozen...


LEZEN MENSEN Nee | 18-07-2017

TsjetsteniŽ is islamitisch!!!!! In Turkije als je als homo op vakantie gaat wordt ook weer gediscrimineerd


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven