Reguliersdwarsstraat blijft stil tijdens Pride

14-07-2017 | Voor het eerst sinds vele jaren zal er de komende Gay Pride in Amsterdam geen groot feest worden georganiseerd in de Reguliersdwarsstraat. Vooral de afgelopen jaren werden de evenementen in 'dè homostraat van Amsterdam' druk bezocht. Twee jaar geleden werd de straat tijdens de Pride zelfs diverse malen afgesloten omdat het maximaal aantal bezoekers was bereikt (foto). De ondernemers van de Reguliersdwarsstraat meldden twee maanden geleden al dat ze af willen van het stempel 'homostraat'. Burgemeester Van der Laan schrijft deze week in een brief aan de gemeenteraad dat de caféhouders van de Reguliersdwarsstraat definitief niets organiseren tijdens de Pride. "De horecaondernemers stellen zelf weinig affiniteit te hebben met het evenement en kunnen zich niet vinden in de voorwaarden die de parapluvergunning stelt," aldus Van der Laan. Volgens Eward Koning, voorzitter van de BIZ Reguliersdwarsstraat, moet de nieuwe Reguliersdwarsstraat een 'leuke mix' worden van mensen die een fijne avond willen hebben. De straat, die ooit het centrum was van de homohoreca in de hoofdstad, zal zich dan ook niet mengen in de feestelijkheden tijdens de komende Gay Pride. Omdat er nog maar twee homo-uitgaansgelegenheden in de straat te vinden zijn hebben de ondernemers besloten het over een andere boeg te gooien en wensen ze zich niet langer te afficheren als 'homostraat'.

De Amsterdamse burgemeester waarschuwt caféhouders dat ze niet zonder vergunning alsnog een straatfeest mogen organiseren. "Met het oog op de verwachte drukte in de stad tijdens het evenement ziet de gemeente dan ook aanleiding om op te treden tegen spontane feesten en op die plekken extra streng toe te zien op het verbod om op straat te drinken." Het plaatsen van een buitentap en een muziekinstallatie op straat is eveneens verboden in de Reguliersdwarsstraat. Ook is versiering niet toegestaan en is het verboden reclame te maken voor een straatfeest tijdens de Pride.

De Reguliersdwarsstraat is al sinds het midden van de negentiende eeuw een ontmoetingsplaats voor homo's. Vanaf de jaren zeventig werd de straat bekend als centrum van de homohoreca in de stad en verwierf de Reguliersdwarsstraat internationaal naam als uitgaansstraat voor homoseksuelen.

GaySite.nl berichtte ook:
26-07-2017 | Toch Pride in Reguliersdwarsstraat

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joopdiemen | 14-07-2017

Tja. Amsterdam Gay Capital? Wat is daar nog van over. Droevig


Cees | 14-07-2017

Kan zijn, maar de keuze om niet mee te doen met de paraplu-vergunning en ook geen cent bij te dragen aan beveiliging is toch echt door ondernemers zelf gemaakt. Dan moeten ze ook niet gratis willen meeliften op het evenement. Ik kan me dus wel vinden in de brief en de aanpak van de burgemeester.


JAN2 | 14-07-2017

Kan me ook vinden in he besluit van Van der Laan, maar triest is het wel.
Even resumeren: Kerkstraat als homostraat? Weg. Halvemaansteeg homostraat? Weg. Amstel? Weg.En nu ook de Reguliers. Triest eigenlijk.


homo-emancipatie | 14-07-2017

de homo emancipatie..........gaat waarschijnlijk net zoals de katholieke emancipatie in de vorige eeuw.
pas maar op.........

https://www.katholieknieuwsblad.nl/opinie/homo-emancipatie-niet-geholpen-met-roze-viering


Shitheap | 14-07-2017

Tja, wanneer de gays niets ondernemen, alsmaar zich veilig wanen in hun eigen illusies, alsmaar denken dat ze "de geweldigste op de hele wereld zijn" en never mind écht grote steden met veel te doen op homogebied zoals San Francisco, New York, Sydney, Parijs, Berlijn, London, en alsmaar denken dat hun kuttig Reguluersdwarsstraatje hun "reputatie" gaat redden, zich niet politizeren, en, zich met het homohuwelijk lekker van de ware problemen laten afleiden, dan krijg je dit soort shit. Wat mij betreft is het al vele jaren ingekakt. Na het lehendaire DOK is er maar weinig gebeurt in Amsterdam: de It... al werd het in London béter gedaan in 'Kinky Gerlinky'. En de Roxy, nou ja, zonder drugs was het nog minder dan het al was. Wat een hete lucht. Tja, en toen was er níets meer, of, nog mínder. Spoelen we 20 jaar verder: extreem geweld, extreme homofobie, geen plek, geinflationeerde huren, geen visie, een burgemeester en wethouders zonder kloten, en, en, en. En dan heb je als resultaat de puinhoop waarin Amsterdam zich bevindt. Ajuparapluie. Nu moet je maar met je eigen (zelfgemaakte!) shit zien klaar te komen.


homo-emancipatie | 14-07-2017

maar gelukkig zijn ze blij met een regenboog zebrapad....
is dat geen humor


homo-emancipatie | 14-07-2017

San Francisco is toch geen grote stad?
dat is even groot als amsterdam hoor


mark100 | 14-07-2017

ik kom nooit naar de reguliersdwarsstraat.

in begin toen ik nog zoekende was in amsterdam ben ik daar een paar keer geweest.......nou na een tijdje hield ik dat voorgezien. niets te beleven.


JAN2 | 15-07-2017

@Shitheap ...Mooi verwoord en nog waar ook. De tijden van het DOK komen nooit meer. De tijden van vlak voor en vlak na de Gaygames in Amsterdam, komen nooit meer. De ene tent na de andere sluit de deuren. In en in triest.


Wessel | 15-07-2017

A'dam teert nog op haar reputatie uit de 20ste eeuw, maar is links en rechts, van onder, boven en opzij ingehaald. Gezien andere steden die juist toen opkwamen, kan dat niet liggen aan de komst van internet en dating sites. Er is geen vernieuwing, de zaak is verkokerd en men waant zich uniek binnen de grachtengordel, cf "Death in Venice".


JAN2 | 15-07-2017

Inderdaad, Amsterdam heeft te lang gedacht van het is nu goed en zal altijd wel goed blijven. Uiteraard ligt dat niet aan de komst van internet en datingsites alleen. Veel meer factoren spelen mee. Gayhoreca hadden cq hebben een giga graaicultuur opgebouwd en dat kon ook niet anders want ze zaten wel in peperdure panden in bv de Reguliers, wat nu plotseling door een paar ondernemers geen homostraat meer mag heten. Wie zijn deze nieuwe uitbaters? Bepalen zij of deze bekende straat een homostraat mag zijn, of heeft de homo maffia niets meer te vertellen. Nu is Vive la Vie ook al dicht. Niet dat het me wat doet want die mogen sowieso van mij de boom in nadat ze me een biertje weigerde op Koningsdag. Nee het is een vrouwencafe zeiden ze. Dus klandizie kan je lokken of wegsturen en er zijn er teveel weggestuurd denk ik zo. Laten we hopen op betere tijden en dat je na het bezoek van een homo bar normaal over straat kan lopen zonder in mekaar geslagen te worden, zoals al meerdere malen is gebeurd, door gefrustreerde marokkaantjes.


Joop | 15-07-2017

Amsterdam heeft haar beste jaren gehad. Nu lopen er andere mensen, zijn er andere behoeftes, andere cafés, en gaat Amsterdam steeds meer richting intolerante stad en staat niet meer voor de vrijheden van weleer die langzaam afbrokkelen. Geeft niet, andere steden pakken de draad wel op, Utrecht onlangs heeft een prima pride georganiseerd. En anders gaan we toch naar het buitenland. Ik geef mijn geld niet meer uit in Amsterdam waar je 5 euro op een terras moet betalen voor een biertje, terwijl je dat in veel leukere andere steden voor heel wat minder kunt krijgen. Bye bye Datwashetdandam...


mark100 | 15-07-2017

ik wil nederland ook verlaten. maar er zijn nog andere zaken die me nog binden aan nederland.......

ik ga eerst goed kijken in buitenland.... of het daar wel beter is.

barcelona viel me tegen toen ik dat in februari bezocht.


mark100 | 15-07-2017

wat wil je ?
homo's zijn tevreden als er weer een vlag uit wordt gehangen of een homo zebrapad wordt geopend.
blij met een dode mus......


mark100 | 15-07-2017

ik heb nooit zo goed begrepen wat er nu leuk is om een gaycafe te bezoeken?

ik heb het een aantal keer gedaan. de bekende straten reguliers, halve maan etc
na een paar weekenden was dat nieuwtje er wel van af........


mark100 | 15-07-2017

heb je al gelezen van die genderneutrale groet in metro londen.

zitten LTBG hier echt op te wachten op deze ONZIN?
ik geloof daar niets van.

dit gaat over een tijdje tegen de LTBG cultuur keren.......
let op mijn woorden.


Peter @ Mark100 | 15-07-2017

Je hebt het er maar druk mee, maar ik vind je een beetje een zeurpiet.
1: volgens mij zijn homo's tegenwoordig niet zo gauw tevreden
2: als je begint uit te gaan is een gaycafe spannend, omdat jij er niets aan vond hoef je het niet meteen te downplayen
3: ja alles is onzin, volgens jou


harrie | 16-07-2017

Amsterdam is nog wel tolerant,maar meer voor de nieuwe bevolkingsgroepen en die zijn helaas niet tolerant tegenover homo.s,maar het zijn nu eenmaal sterk groeiende groepen in dit helaas overbevolkte land,de Reguliersdwarstraat zit nu vol met buitenlandse eettenten van intolerante afkomst.


JAN2 | 17-07-2017

@harrie........"de Reguliersdwarstraat zit nu vol met buitenlandse eettenten van intolerante afkomst". Als dit waar is, ben daar al een tijd niet geweest dus weet het niet, zouden ze hun vergunning kwijt moeten raken wegens indirecte discriminatie.


Tommie | 17-07-2017

Het is heel simpel: als homo en aanhang blijven we gewoon massaal weg van de Reguliers. Moet je eens kijken hoe snel die ondernemers dan om zijn! Dat scheelt hun namelijk een hoop omzet!!! Bye bye Reguliersdwars!!!


Tommie | 17-07-2017

Nog even, en het is een straat waar alleen buitenlandse touristen rondstruinen. En zo wordt de binnenstad steeds meer een openbaar museum waar de bewoners wegtrekken naar elders. Met dank aan o.a. Den Haag.


mark100 | 17-07-2017

wees blij dat er buitenlandse toeristen nog komen in amsterdam. anders was het echt niets te beleven.


mark100 | 17-07-2017

ja ik zag jinek al die klagers van bed and breakfast en de hoeveel toeristen.

al die juppen met teveel geld willen zograag alle leuke dingen van de grote stad maar de rust van een dorpje.....

ga dan lekker in een dorpje wonen maar dat doen die juppen ook niet.

ik heb niets met die juppen ....en den haag moet daar ook geen aandacht aanschenken.

leve de toeristen.


JAN2 | 17-07-2017

@Thijs...Met Vd Laan als burgemeester is niets mis mee. Beetje ongepast hoe je zijn ziekte misbruikt met je reactie.


Albert | 17-07-2017

De overijverige censuurpolitie is bezig aan zijn middagdutje.


Robert | 17-07-2017

De redactie moet eens in de spiegel kijken.
Als je geen Mark100 Wessel joop of tommie heet, is de kans 80 % dat je reacties door gaysite politie worden verwijderd.
Voor de oplettende lezer. Hierboven zijn al minimaal tien reacties 'verdwenen'.


Markjan | 17-07-2017

Overeenkomst tussen gayscene Amsterdam en gaysite?

Je ziet steeds dezelfde gezichten.
12 reacties keer Mark en Jan. Geen ruk aan. @ Albert geen middagdutje maar apathie.


Jan2 | 18-07-2017

Mijn reacties geen ruk aan? Lees je wel goed? Neen ik ben geen lid van de azijnpissers club zoals zovelen hier. Zeiken en nog eens zeiken in plaats van het aangenamer te maken. Ik doe daar niet aan mee, dan maar geen ruk aan.


Jan2 | 18-07-2017

@Robert..,als je gaat schelden, tieren, verwensingen uit en nog erger, loop je inderdaad de kans geweerd te worden met je reactie. Een mening geven behoeft geen getier te worden.
Neen ik ben geen voorstander van de censuur politie, maar er zijn huisregels.


Josh | 18-07-2017

Milkshake: twee dagen uitverkocht. Funhouse XL: uitverkocht. Rapido: uitverkocht. F*cking Pop Queers zal ook wel uitverkopen. Hoezo, niks te doen?
Ja, het suffe ouwe mannen entertainment sterft een beetje uit. Voor de rest barst Amsterdam nog steeds uit zijn voegen.


Ruk | 19-07-2017

Huisregels bij Gaysite? Waahahaahahahaahaaha, mag ik een teiltje???!!!


JAN2 | 20-07-2017

@ Ruk.,...Ik nodig je uit om te gaan schelden, tieren en racistische taal te bezigen........Klik en weg is je reactie. Nog een teiltje nodig?


JAN2 | 20-07-2017

Eens met Josh. Stop een keer met klagen over dat er niets te doen is. Er is zat te doen, maar je moet er wel voor open staan.


Piet | 22-07-2017

@Robert dat valt ook op. Normale reacties verdwijnen opvallend vaak. 9 reacties van ene Jan2 en van 7 van Mark100 onder hetzelfde artikel. Dat is het andere uiterste.

Terwijl de website an sich meestal wel interessante artikelen bevat.


JAN2 | 25-07-2017

@ Piet.....Weet niet of je mij bedoelt, maar mijn reacties staat er gewoon nog en ik zou ook niet weten waarom die weggehaald zouden moeten worden. Ik scheldt niet, tier niet, bezig geen taal die het daglicht niet kunnen verdragen. Misschien is er een tweede Jan2. Zou me niet verbazen.


JAN2 | 25-07-2017

Voor de rest is er zat te doen in Amsterdam. Kijk maar eens in de UItkrant, staat bol van de activiteiten. Tja niet allemaal gay gericht, maar moet dat dan?


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven