"Referendum op Curaçao over homohuwelijk"

08-07-2017 | Een voorname politica van de op één na grootste partij in het parlement van Curaçao heeft opgeroepen om een referendum te houden zodat de bevolking zich kan uitspreken over de komst van het homohuwelijk. Volgens Giselle McWilliam van de lokale politieke partij MAN heerst er op Curaçao een taboe op homoseksualiteit en is een referendum de enige manier om te beslissen of het huwelijk op het eiland opengesteld moet worden voor paren van het zelfde geslacht.

Curaçao is een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en het huwelijk is er nog altijd niet opengesteld voor paren van het zelfde geslacht. Wel kan een homohuwelijk worden bijgeschreven in de burgerlijke stand van het eiland. Een huwelijk tussen twee mensen van het zelfde geslacht voltrokken in Nederland is overal binnen het Koninkrijk geldig. Dus ook op Curaçao.

Homoseksualiteit is op het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee nog altijd een taboe en het homohuwelijk zorgt al jaren voor verhitte discussies in, maar ook buiten het parlement van Curaçao. Toch zijn er de afgelopen jaren kleine stapjes gezet richting de acceptatie van homoseksuelen. Twee jaar geleden werd voor het eerst in de historie van Curaçao een officiële Gay Pride gehouden. Voor de bijeenkomst werd uiteindelijk een vergunning afgegeven door de autoriteiten van het eiland waar tot dan nu toe telkens de Pride-bijeenkomst werd verboden. Politici en ook geestelijk leiders op het eiland verzetten zich fel tegen de Gay Pride in de openbare ruimte waardoor een vergunning nooit werd afgegeven.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 08-07-2017

geestelijk leiders verzetten zich. Ze bedoelen natuurlijk mentaal gestoorde, gefrustreerde, schijnheilige fascisten!


Joop | 08-07-2017

Mooi dat er een manier is dat LGBT op Curacao toch getrouwd kunnen zijn. Even naar Nederland vliegen, trouwen, en hoppa, geregeld. Zou mooi zijn als ze straks een reisje bespaard kan blijven en ze ook daar kunnen trouwen. Blijft bijzonder dat mensenrechten via een referendum toegekend worden of niet.


Marc | 08-07-2017

'Als u echt zelfstandig en onafhankelijk wilt worden, dan belt u maar, dan regelen we dat ' zei Rutte ooit tegen de één van de per definitie corrupte politici van de Ned Antillen. Nee, dat liever niet, kostte te veel geld natuurlijk. Wat een bananenrepubliek.


Baliekluiver | 08-07-2017

Best apart: de bevolking vragen of aan een bepaalde groep in de samenleving mensenrechten moet worden gegeven. Als iemand op het idee zou komen om dat met Joden te doen, zou ie meteen voor fascist worden uitgemaakt. Terecht overigens.


Wessel | 08-07-2017

Bouw hotels voor homo's. Kapitaalkrachtige groep. Mss schudt dat hen wakker. In NL klagen over Zwarte Piet en zelf homo's discrimineren. Geestelijke leiders hebben zich met iemand's sexuele oriëntatie niet te bemoeien. Uitsluitend religie is hun terrein. Draai de subsidie kranen dicht, als ze daar hun verstokte ideeën blijven aanhangen. Vreemdgaan vinden ze heel natuurlijk maar homofilie niet. Beter trouw en gay dan ontrouw en straight.


harrie | 09-07-2017

Kinderen maken is hun motto en niet noodzakelijk met de vrouw waar mee ze getrouwd zijn,maar daar heerst geen taboe over,vele weten niet echt wie hun vader is.Religie doet rare dingen met mensen als het komt tot taboes.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven