Horeca langer open tijdens Gay Pride

06-07-2017 | De Amsterdamse horeca die vorige maand te horen kreeg dat ze tijdens het Gay Pride-weekend hun openingsuren niet mochten aanpassen mogen toch langer open blijven. Dat heeft de gemeente woensdag laten weten. In een brief laat het gemeentebestuur weten dat er een fout is gemaakt. "Het draagt niet bij aan het doel dat de gemeente en de politie voor ogen hebben: het tegengaan van drukte en overlast door spontane feesten op straat. Die maatregel is dus overbodig, en beperkt horecaondernemers bovendien onnodig in hun bedrijfsvoering."

De fout werd gemaakt doordat er besloten is dat het geluidsniveau niet mag afwijken van andere dagen. Dat besluit is gekoppeld aan het besluit over de openingstijden. Maar dat had dus niet mogen gebeuren, vindt de gemeente achteraf. De burgemeester heeft de ontheffingen op de openingstijden alsnog gegeven.

Dit jaar zijn er aanzienlijk minder feesten tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Om te voorkomen dat er overlast ontstaat in het centrum heeft de gemeente besloten dat de (homo)horeca langer open mag blijven zodat er meer spreiding is en minder groepen op straat voor overlast zorgen. Wel worden er extra handhavers ingezet die erop moeten toezien dat overlast rond café's wordt beperkt.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wessel | 07-07-2017

M.n. bezocht door hetero's die 'n dagje libertijns willen doen. Wat schiet de gay zaak daarmee op? Draag de homofiele levensstijl (ook) op 'n andere wijze uit dan uitsluitend feesten, dansen, geilen, zuipen en snuiven. Deze houdt zoveel meer in. Het bewaken v/h "gay" imago is 'n voornaam iets teneinde in de hetero wereld serieus te worden genomen. Liederlijkheid draagt niet bij.


Cees | 07-07-2017

Wat een fantastische geste van de gemeente! Amsterdam Gay Capital heeft steeds minder om het lijf en dan zouden we ook tijdens gay-pride nog een stapje terug moeten doen? Het idee alleen al. Godgeklaagd.


harrie | 09-07-2017

Het gaat uiteindelijk toch om het geld, Gay Pride of niet,geld stinkt eenmaal niet voor de gemeente.


Cees | 19-07-2017

Nou, nou, wat zal dat weer een gezellige boel worden daar in het grachtengordel gebied.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven