Celstraffen voor afpersers homo's

07-07-2017 | De rechtbank in Leeuwarden heeft donderdag vier personen veroordeeld omdat ze homoseksuelen hebben beroofd en afgeperst. De vier kregen celstraffen variërend van één tot drie jaar. Ook heeft de rechtbank hen een drugsverbod  opgelegd.

In de periode van november 2016 tot en met januari 2017 kwamen bij de politie in totaal zeven aangiftes binnen van afpersing en diefstal in en om Leeuwarden. In alle gevallen werd duidelijk dat de aangever contact had gezocht via de datingsites Bullchat of Grindr. Nadat er een afspraak was gemaakt kwamen er meerdere mannen naar het afgesproken adres. Vervolgens werden de slachtoffers gedwongen om een geldbedrag af te geven en werden er goederen weggenomen uit de woning.  

De 28-jarige hoofdverdachte gaat in plaats van de geëiste zes jaar voor drie jaar de gevangenis in (plus een jaar voorwaardelijk). Zijn 26-jarige vriendin kreeg twaalf maanden (plus zes voorwaardelijk). Een 45-jarige mededader moet ook twaalf maanden de cel in, conform de eis. Een 38-jarige, de man die het meeste geweld gebruikte tegen de homoseksuelen, gaat voor drie jaar de gevangenis in: twee minder dan de eis. Zijn straf valt lager uit omdat hij vanwege zijn verstandelijke beperking en persoonlijkheidsstoornis verminderd toerekeningsvatbaar is. Deskundigen schatten de kans dat de man opnieuw op soortgelijke manier de fout ingaat in als hoog.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 08-07-2017

Wat een lafbekken. Ik hoop dat ze flink weg rotten in hun cel. Maar dat zal wel niet, want in Nederland worden ze verzorgd, eigen bedje, tv op de kamer, mogen ze sporten, bezoek ontvangen, kortom, het voor dit soort tuig. Bullchat, tja als er 1 fakesite is dan is bullchat het wel. Drooggeilers en veel getrouwde mannetjes die stiekum meeloeren.


Karel | 08-07-2017

Dus iemand waarvan deskundigen de kans groot achten dat hij opnieuw dit soort zware misdrijven kan plegen, krijgt twee jaar minder celstraf dan de officier van justitie had geŽist. Is dit een slechte grap ofzo?


DurfTeVragen | 08-07-2017

Apart, dat een rechter iemand een drugsverbod oplegt. Betekent dat dan dat zonder zo'n verbod drugsgebruik gewoon legaal is?


Reinhart | 08-07-2017

Ik mag hopen dat ze bovenop die celstraf ook een fiks smartengeld aan de slachtoffers moeten betalen.


Wessel | 08-07-2017

Smartengeld is in NL peanuts en als ze zich goed gedragen zijn ze zo weer op vrije voeten. Hopelijk krijgen ze in de lik vaak 'n stevige anale beurt. Ondervinding is de beste leer, succesvoller dan 'n jaartje brommen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven