Roze Zaterdag weer gewild

13-06-2017 | De gemeenteraad van Zwolle heeft unaniem besloten dat de stad zichzelf kandidaat gaat stellen om in 2020 Roze Zaterdag te mogen organiseren. Het plan werd ingebracht door de plaatselijke fracties van VVD, PvdA, D66, GroenLinks en Swollwacht en er was niemand tegen het idee. Wethouder Vedelaar is enthousiast en zegt het initiatief graag te ondersteunen. Zwolle was al eerder gastheer van Roze Zaterdag, namelijk in 1990 en in 2006.

In april van dit jaar besloot Zwolle al om een regenboogzebrapad in het centrum van de stad aan te leggen om zo te laten zien dat Zwolle de LHBT-gemeenschap een warm hart toe draagt. Een half jaar eerder, in september vorig jaar, liet COC Zwolle weten definitief te stoppen met het uitbaten van het COC-café. De horecagelegenheid aan de Kamperstraat in de Zwolse binnenstad, dat nog geen half jaar ervoor werd verbouwd en enthousiast heropend, leed teveel verlies. Voor zover bekend heeft Zwolle geen specifieke homohoreca meer binnen de gemeentegrenzen.

Roze Zaterdag wordt jaarlijks in een andere Nederlandse gemeente georganiseerd. Afgelopen jaren was de animo niet heel groot van gemeenten om het evenement binnen te halen maar daar lijkt nu, gezien het aantal kandidaatssteden, verandering in te komen. Afgelopen jaar was Roze Zaterdag in Amsterdam en op 24 juni van dit jaar is het jaarlijkse evenement in Den Bosch en Oss. Volgend jaar is Gouda gaststad van Roze Zaterdag. Over ruim een week maakt Stichting Roze Zaterdagen Nederland bekend welke stad Roze Zaterdag in 2019 mag organiseren. Voor zover bekend zijn alleen Haarlem en Leeuwarden in de race om als gastheer op te treden voor het evenement over twee jaar.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 13-06-2017

De kroeg was dan niks (al stond men vroeger in de rij om naar binnen te mogen. COC Zwolle is heel aktief, en altijd al geweest. met gespreksgroepen, voorlichtingen, dingen voor ouderen maar ook voor jongeren. Volgende keer eerst wat research doen voor je begint te blaten...


Peter | 13-06-2017

kijk even op http://coczwolle.nl/


Wessel | 13-06-2017

Heeft kennelijk z'n langste tijd gehad. Effect ebt weg. Je bent er als stad niet, als je 'n gaybrapad aanlegt, maar verder weinig zichtbaars uitdraagt. Wat heb je er dan aan dat je de gay community 'n warm hart toedraagt? Ja, op 'n gay bingo avondje zit niemand te wachten. Dooie boel!


Aiglon | 14-06-2017

Wat zijn er toch een hoop zure reacties op deze site. Ik bedoel niet persť op dit artikel. Als homo's niet naar specifieke homo horeca gaan, kun je ook niet klagen dat die er op een gegeven moment niet meer zijn. Een business moet geld maken om open te kunnen blijven en als je een gesubsidieerde organisatie bent kun je onmogelijk met droge ogen geld claimen voor een feest waar 3 man op af komen. Feit is dat veel homo's tegenwoordig vaak met hetero's mixen en nog vaker contact via internet leggen. Willen we het anders hebben zullen we ook naar ons eigen gedrag moeten kijken.


Aristo | 14-06-2017

Roze zaterdag ontstond in 1979 in Limburg. Op die zaterdag werd stevig† geprotesteerd tegen de felle anti-homo-uitspraken van toenmalig bisschop Gijssen. De bisschop die uiteindelijk het veld moest ruimen.
Het ideale moment na 40 jaar roze zaterdag opnieuw in Limburg.
Een groep burgers meldde zich aan en de stad Venlo ondersteunt het project. Super dat een stad buiten de randstad zich zo uitspreekt voor zo'n burgerinitiatief.
Een zoveelste evenement in Amsterdam of Haarlem heeft niet zo'n grote impact als zoiets in de provincie.


Aristo | 16-06-2017

Waarom lees ik niet over het samen zijn op roze zaterdag in de St Jan in Den Bosch? Het is bisschop De Korte verboden worden om de roze zaterdag gangers -die niet zijn afgeschikt door de jarenlange beledigingen vanuit de RK - een zegen te geven voor mensen van goede wil.
Een nieuw hoofdstuk aan het machtsmisbruik van fossiel Wim Eijk die zijn collega-bischoppen beschouwt als zijn lakeien.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven