Prijsvraag: Maak anti-homovideo

04-06-2017 | Het ministerie van Volksgezondheid van Maleisië is 1 juni een actie gestart om de eigen bevolking te waarschuwen tegen homoseksualiteit. Onderdeel van deze actie is een prijsvraag. Jongeren in de leeftijd tussen 13 en 24 jaar wordt opgeroepen een video te maken waarin naar voren komt dat homoseksualiteit "voorkomen en genezen" kan worden. Voor de winnaar ligt een geldbedrag van omgerekend ruim 800 euro klaar. Homo-organisaties zijn boos over de oproep en zien in het maken van een anti-homovideo het aanwakkeren van de toch al groeiende homohaat in het land.

Maleisië is een moslimstaat en homoseksualiteit is er bij wet verboden. Inwoners die zich schuldig maken aan homoseksuele handelingen kunnen een celstraf van maximaal 20 jaar krijgen. Ook lijfstraffen als zweepslagen behoren tot de straffen die kunnen worden opgelegd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tommie | 04-06-2017

Hoe ziek kan een land zijn!


Peter | 04-06-2017

Idioterie in Maleisie, steeds grotere invloed van ultra-moslims in Indonesie, vul het rijtje maar aan. Maar alle narigheid in de wereld, inclusief terreuraanslagen, neuh dat ligt niet aan de religie hoor... Het argument in het westen is dat het om op zichzelf staande incidenten zijn, niet gerelateerd aan de religie. In het verre Oosten is het onderhand staatspraktijk. Laten we met zijn allen vooral de koppen in het zand blijven steken. Gaat u rustig slapen.... zeiden ze een jaar of 80 geleden ook al.


Wessel | 04-06-2017

Verre Oosten is ver weg. Maak je eerder druk dichterbij huis. Moslim aantallen nemen gestaag toe, in F. bijv. >10% op 66 miljoen. Zijn polygaam en hebben 'n nest jong. Je kunt uitrekenen wanneer 't omslagpunt nakende is. Erdogan zegt: We winnen niet met 't geweer, maar met de kinderwagen. Merkel+Rutte houden de grenzen open en 't stemvee heeft op 15/3 daarmee ingestemd. Het Avondland en haar waarden is op z'n retour.


BertJan | 04-06-2017

Er zou meer geschiedenisles moeten gegeven worden. Godjes, godinnetjes en geloofjes gaan hooguit enkele duizenden jaren mee, vervolgens moorden alle dwepers elkaar uit en het begint weer van nul. Met religies lukt nooit iets.
En wie een ietsiepietsie nadenkt, ziet vaak recyclagestromen in alle religies.
"De mens" wil nu eenmaal godjes verzinnen, en sprookjes. "De mens" wil nu eenmaal aan anderen allerlei opleggen, bevelen, verbieden. Een rotwezen ...


Cees | 05-06-2017

Wat een walgelijke oproep! Lang leve de 'vredelievende' islam. Gaan we nog een hoop lol aan beleven.


harrie | 05-06-2017

Als het komt tot discriminatie ,dan is MaleisiŽ een voorloper,ook andere bevolking groepen die niet moslim zijn bv. chinezen,die worden op minderwaardige manier behandeld.Zouden we hier moslims op die manier behandelen,dan zou de VN op hun achterste pootjes staan.


Sjefke | 05-06-2017

En voor de winnaar is de eerste prijs: een stevige anale beurt!


Marc | 06-06-2017

Malesie? Was dat niet iets met vliegtuigen die neergehaald werden of plots in zee verdwenen? Wellicht zaten daar te veel gays aan boord?


cliff | 06-06-2017

Sharia in de tropen: Sharia onder de palmen.
Religieus fascisme, gewoon te walgelijk voor woorden.
Een toeristische boycot, dat zou wel op z'n plaats zijn!


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven