Parijs wil homohoofdstad worden

15-06-2017 | De burgemeester van Parijs heeft deze week een rapport in ontvangst genomen met daarin een groot aantal aanbevelingen om van Parijs een homovriendelijke stad te maken, niet alleen voor de bewoners maar ook voor LHBT-toeristen. Burgemeester Anne Hidalgo heeft er sinds haar aantreden in 2014 geen geheim van gemaakt dat de Franse hoofdstad weer een trekpleister moet worden voor LHBT's. Maar tot nu toe was onbekend hoe ze dit wilde bewerkstelligen. Vorig jaar gaf ze een commissie onder leiding van enkele homoactivisten opdracht om te onderzoeken hoe Parijs weer een homovriendelijke en aantrekkelijke metropool wordt voor de homoseksuele reiziger.

In het rapport dat zij afgelopen dinsdag in ontvangst nam staan maar liefst 52 aanbevelingen. Zo moeten er meer grote homo-evenementen op vaste data worden georganiseerd. Ook ontbreekt het de Lichtstad volgens de onderzoekers aan vaste locaties waar de homogemeenschap elkaar kan ontmoeten. Er moet meer veilige homohoreca komen en ook een cultureel centrum en een homomonument zijn plekken die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de beleving van Parijs door LHBT-toeristen. Eén van de meeste belangrijke aanbevelingen zijn samenwerking en subsidie. Het rapport zegt dat de diverse homo-organisaties, de plaatselijke homohoreca en de gemeente slecht samenwerken waardoor grote, spraakmakende evenementen maar moeilijk van de grond komen. De rol van de gemeente wordt door de rapporteurs in het bijzonder bekritiseerd. "Parijs biedt nauwelijks organisatorische en financiële ondersteuning en dat moet snel veranderen," aldus het rapport, dat wijst op de miljoenen subsidie die andere hoofdsteden spenderen aan evenementen als de Gay Pride terwijl de gemeente Parijs slechts enkele duizenden euro's aan homo-organisaties overmaakt.

Burgemeester Anne Hidalgo is blij met de aanbevelingen en liet weten dat de komende tijd hard gewerkt zal worden om van Parijs weer een interessante en veilige stad voor LHBT-toeristen te maken. "We gaan direct van start zodat over een jaar, als Parijs gaststad is voor de Gay Games, onze stad weer homohoofdstad is," aldus de burgemeester in de Franse media.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Jan2 | 15-06-2017

Mijn zegen hebben ze want Amsterdam is bewust vergane glorie gemaakt.


Antoinette | 15-06-2017

Parijs is leuk, erg mooi, heeft mooie mannen, een zeer rijke geschiedenis en cultuur. En, alles is te voet te doen. Le Marais alleen heeft al meer gay-activiteiten, bars en clubs dan Amsterdam. Dat de voorlaatste burgemeester gay was, heeft ook erg veel goeds voor Oarijs, Oarijzenaren en de touristen gedaan (4x4's in de binnenstad zijn verboden, ontzettend veel fietspaden aangelegd, en, aan de Seine enige grote stadstranden ingericht!)
Parijs was al geweldig, maar nu is het ook nog knus en gezellig. In ieder geval staat ze, samen met Berlijn en London in de top drie. Amsterdam mag lekker verder slapen en "dromen over vroeger".


Wessel | 15-06-2017

Hopelijk gaan de bontkraagjes uit de Maghreb dit initiatief niet helpen de kop in te drukken. Al >10% v/d Franse bevolking is Moslim.A'dam=Giethoorn. Laten ze vooral homo activiteiten ontplooien in de no go wijken. Dat wil Moelti Coelti toch zo graag! Gay Paris by night=Patrick Juvet.


Joop | 15-06-2017

Parijs is wel een ander kaliber als Amsterdam. Kom op zeg, Amsterdam, dat is toch echt geen leuke stad meer. Kneuterigheid ten top. Gezeik om de canalpride. Elke voetbalwedstrijd tokkies in rood witte t shirtjes op zoek naar de "vijand". Overal rijzen moskeetjes op en is de hollandse cultuur niet meer dan een paar stinkgrachten die volgepist worden door toeristen.
Overigens is Parijs ook een pisstad, langs de Seine stinkt het bij elke trapopgang. Ook daar wandelen mannetjes met baarden in gewaden en denken daar de dienst uit te kunnen maken in bepaalde gebieden. Maar verder is Parijs zoveel leuker dan Amsterdam.
Ik heb echter toch de voorkeur voor Berlijn. Die stad hoeft geen homohoofdstad te worden. Die stad is gewoon een hoofdstad voor iedereen, ook voor homo's, super tolerant!


J.D. | 16-06-2017

Mooi initiatief. Maar of dit gaat lukken? Er wonen heel erg veel moslims in Parijs en die zullen voor een hoop agressie en ellende zorgen.


Cees | 16-06-2017

Klink mooi, maar hoe realistisch is dit met zo'n beetje de grootste moslim-gemeenschap van Europa? Het aantal Marokkaanse probleemjongeren is er nog vele malen groter dan bij ons in Amsterdam. Ik wens ze veel succes in Parijs!


BertJan | 17-06-2017

Religies zijn een PEST.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven