Het Gay Pride-seizoen is geopend

18-06-2017 | De komende maanden zal tijdens de vele tientallen geplande Gay Prides weer aandacht gevraagd worden voor de positie van LHBT's. Afgelopen weekend was er onder meer een Gay Pride in Wenen en Kiev. Het evenement in het centrum van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen trok vele duizenden belangstellenden waaronder Christian Kern, de Oostenrijkse bondskanselier. Tijdens een toespraak op het hoofdpodium zei hij trots te zijn dat de LHBT-gemeenschap in Oostenrijk midden in de maatschappij staat. "Jullie maken Oostenrijk kleurrijk en divers. De openheid van seksuele diversiteit maakt mij trots hier te mogen werken en leven," aldus de politiek leider tegen de aanwezigen.

De grootste Gay Pride van de wereld heeft afgelopen weekend ook plaatsgevonden. Tijdens de 21ste editie van dit evenement in de Braziliaanse miljoenenstad São Paulo liep de stad weer vol met feestende LHBT's. Volgens de organisatie bezochten meer dan drie miljoen mensen de Prideweek in São Paulo. Ondanks diverse bedreigingen van religieuze organisaties in Brazilië verliep de Pride tot nu toe zonder noemenswaardige problemen.

In de Oekraïense hoofdstad Kiev verliep de Gay Pride zondag een stuk minder gemoedelijk. Er liepen ruim 10.000 LHBT's en hun sympathisanten mee met de bonte parade door het centrum. Politici uit binnen- en buitenland namen actief deel en lieten op die manier zien dat ze de homorechten en acceptatie van seksuele minderheden serieus nemen. Er was veel politie op de been waardoor het evenement zonder noemenswaardige incidenten verliep. Wel protesteerden er zo'n tweehonderd mensen, een tiental mensen probeerde door het veiligheidskordon heen te breken. Hierdoor moest de route van de parade op het laatste moment verlegd worden maar uiteindelijk kon de stoet bijna de gehele geplande route volbrengen. Wel werden er enkele arrestaties verricht omdat buitgemaakte regenboogvlaggen werden verbrand. De pro-Europese regering van het overwegend homofobe Oekraïne maakt zich de laatste tijd hard voor de rechten van de LHBT-gemeenschap, dit om dichter naar de Europese Unie te bewegen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wessel | 19-06-2017

Eindelijk 'n beetje normale Gay Pride in Kiev. Men kan vanaf 1/6 visumvrij reizen naar de EU. Wellicht opent dat de ogen en zal homofobie afzwakken. Reizen en ervaringen opdoen draagt zeker bij.Onderschat de invloed v/d Orthodoxe Kerk niet: de Patriarch zetelt in Kiev en zijn tentakels reiken net zo ver als die v/d Paus.


Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

Recent uit de kast!

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl Onderzoek

Wanneer heb jij voor het laatst een hiv-test gedaan?

Korter dan een maand geleden

Het afgelopen jaar

Ongeveer 2 jaar geleden

Langer dan 3 jaar geleden

Nog nooit

Korter dan een half jaar geleden

Korter dan 3 maanden geleden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven