Eerste Canal Pride in Utrecht

18-06-2017 | De eerste Canal Pride in Utrecht heeft zaterdag meer dan 15.000 bezoekers op de been gebracht. De sfeer was zeer goed en er zijn geen noemenswaardige incidenten gemeld. De organisatie spreekt van een zeer succesvolle eerste editie. Meer dan 25 bont versierde boten trokken door de zonovergoten grachten van de Domstad. Burgemeester Jan van Zanen opende het evenement en trakteerde de boten op een confettidouche. De meeste deelnemers waren homo-organisaties uit Utrecht maar ook de plaatselijke homohoreca, Bodytalk en Café Kalff, waren van de partij. Het evenement was minder commercieel dan de botenparade in Amsterdam. Wel hadden een aantal politiek partijen, VVD, D66 en Groenlinks, een boot.

De eerste Canal Pride werd georganiseerd door Utrechtse homobelangenorganisaties en de plaatselijk homohoreca. De organisatie wil met de botenparade aandacht vragen voor de acceptatie van homo's, lesbo's en andere seksuele minderheden. "In Amsterdam is de Gay Pride uitgegroeid tot een enorm groot volksfeest en heeft daarmee alle charme verloren. Er komen daar meer inschrijvingen binnen dan dat er mensen mee kunnen doen. Voor organisaties die zich inzetten voor de LHBT-gemeenschap is het heel moeilijk om een plekje te bemachtigen. Bovendien zijn de kosten erg opgelopen. Wij willen juist die organisaties een plek bieden. Wat mij betreft zou elke stad een dergelijk evenement moeten organiseren. De LHBT-gemeenschap moet zichtbaarder worden," aldus Robbert Kalff van de organisatie in de plaatselijke media. De burgemeester van Utrecht heeft de organisatie zaterdag laten weten dat het evenement "de eerste van een lange reeks" gaat worden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wessel | 19-06-2017

Utrecht moet wel uitkijken niet blijvend beticht te worden als de kleine na aper van A'dam. Heeft genoeg authentieks en origineels van zichzelf. Was 17 eeuwen lang de grootste stad der Noordelijke NLen; A'dam nog maar 4. Kijk oost- en zuidwaarts ipv noordwaarts. Utrecht is met 'n inhaalslag bezig en heeft 't ietwat duffe imago van provinciehoofdstad van zich afgeschud. Gaat naar de 400K. Als evenementen groeien worden ze p.d. commercieel. Zal ook Utrecht voor moeten waken.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven