Celstraf voor agent die homo's chanteerde

17-06-2017 | Een politieman uit Wijk bij Duurstede zou voor het afpersen van 31 bezoekers van een homo-ontmoetingsplek twee jaar de gevangenis in moeten, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Verder zou hij een verplichte behandeling voor een stoornis moeten ondergaan, omdat hij volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar is. Die eis legde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag neer bij de rechtbank in Utrecht. De hoofdagent heeft volgens de aanklacht 37 brieven verstuurd naar eigenaren van auto's die op een homo-ontmoetingsplaats langs de A1 of de A27 stonden. De agent dreigde de foto's van hun kentekens openbaar te maken. Ze moesten 1000 euro betalen om dat te voorkomen. De verdachte gebruikte het account van een collega om gegevens over de autobezitters in het systeem op te vragen.

In mei 2015 kreeg de politie een groot aantal meldingen binnen van mannen die werden afgeperst vanwege hun bezoek aan de homo-ontmoetingsplek. Uit een oproep om aangifte te doen en het daarop volgende onderzoek kwam de 36-jarige politiemedewerker naar voren als verdachte. Hij werd in maart 2016 opgepakt en is inmiddels ontslagen. De agent verklaarde tijdens de zitting vrijdag dat hij de gevolgen van zijn chantage heeft onderschat. "Ik walgde van mezelf dat ik die brieven heb verstuurd. Ik noteerde de kentekens en daarna wilde ik het ook afmaken. Het was dwangmatig, maar ik wist dat het niet goed was dat ik de brieven verstuurde." Hij heeft via het OM een excuusbrief naar zijn slachtoffers gestuurd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 17-06-2017

Spijt komt altijd na de daad, en dus te laat. Maar weer een signaal dat de politie niet zo goed intern op hun medewerkers past. Hoe kan iemand die verminderd ontoerekeningsvatbaar is gewoon bij de politie werken. Nooit eerder opgevallen bij collega's, leiding, screening?


Wessel | 17-06-2017

Dacht dat die hop's daar allemaal gesloten waren? Krijgen die kastnichten 'n 2de brief op de deurmat. Zal ma leuk vinden? Had beter 'n verplichte penetratie opgelegd dienen te krijgen. In casu zou 'n lijfstraf meer effect hebben gesorteerd. Het geheel heeft nu (te) veel weg v/e excuustruus.


BertJan | 17-06-2017

Ik hoop dat ie in de gevangenis open staat voor innige verbroedering...


Jan2 | 17-06-2017

Hoe is hij door de psychologische test gekomen?


@Jan2 | 18-06-2017

Precies dŠt heb ik mij nou ůůk afgevraagd. Lijkt wel of ze Šlles naar binnen halen ipv heke strenge eisen te hanteren, wat vroeger het geval was. Iemand met een pistool op zijn heupen moet wel erg stabiel zijn.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

22:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Felix Jaehn (DJ)

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven