Verdediging wil vrijspraak vernielers regenboogpad

18-05-2017 | Voor de rechtbank in Den Haag heeft de advocaat van de vijf studenten uit Leiden die vorig jaar een regenboogzebrapad overschilderden en de Hitlergroet brachten hun actie een "uit de hand gelopen studentengrap" genoemd. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het vijftal donderdag vernieling en discriminatie ten laste gelegd. "Ze maakten een statement tegen homo's en joden. Acties als deze mogen we nooit normaal vinden," aldus het OM dat stelde dat de actie van de studenten veel verder ging dan een uit de hand gelopen studentengrap.

De verdediging van de studenten vindt het onbegrijpelijk dat hun cliënten worden vervolgd omdat het OM de jongens zou hebben toegezegd dat er geen vervolging zou komen. De advocaten vinden door die toezegging aan hun cliënten dat het OM niet-ontvankelijk verklaard moet worden. De vijf jongens zelf waren donderdag niet aanwezig in de rechtbank. "Jammer," aldus de rechter die ze graag had willen horen over de eventueel gedane toezeggingen van het OM. Of het OM ontvankelijk is en zo ja, hoe en wanneer de rechtszaak verder gaat, beslist de rechter over twee weken.

Het overschilderen van het regenboogzebrapad aan de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden in oktober vorig jaar deed veel stof opwaaien, ook omdat op een filmpje van het incident te zien was dat een van de mannen de Hitlergroet bracht. In het kader van hun ontgroening moesten de leden van een dispuut van Quintus iets doen om het nieuws te halen. Het zebrapad werd in 2015 tijdens Coming Out Dag onthuld door de gemeente en het COC en is bedoeld om de acceptatie van de LHBT-gemeenschap te vergroten. De vijf studenten werden door de Leidse studentenvereniging Quintus al eerder bestraft. Ze waren een tijd lang niet welkom en kregen de opdracht vrijwilligerswerk doen bij het COC en een bezoek te brengen aan het Anne Frank Huis.

GaySite.nl berichtte ook:
01-06-2017 | Vernielers regenboogzebrapad toch niet vervolgd

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 22-05-2017

Het is toch lachwekkend dat die 5 sukkels niet op komen dagen ende verdediging ook nog vrijspraak eist? Achterlijk gewoon.


BertJan | 26-05-2017

Laat ze in hun blootje ter plaatse met rotte eieren bekogelen door chassidim en gays, en we zwijgen er over... (maar wel op You Tube plaatsen, fair is fair).


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven