Transgenders op lijst mooiste vrouwen van NL

19-05-2017 | Voor het eerst in de historie staan er transgenders in de FHM500, de lijst met de 500 mooiste vrouwen van Nederland. In totaal hebben twee transseksuelen de prestigieuze lijst gehaald. Eén van de transgenders die de lijst heeft gehaald is Loiza Lamers (foto). Zij heeft al zoveel stemmen ontvangen via FHM500.nl dat haar een plek in het magazine niet meer kan ontgaan. Zij schreef in 2015 al modellenwedstrijd Holland's Next Topmodel op haar naam en kan daar nu een notering in de FHM500 aan toevoegen. "Ik vind het geweldig om te horen dat ik bij 500 mooiste vrouwen van Nederland behoor. Ik vind het een overwinning en het is weer een statement die ik aan mijn lijstje toe kan voegen," aldus Loiza. "In mijn ogen is dit erg belangrijk voor nog meer acceptatie van transgenders. Die acceptatie kan en moet meer. Ik zal daarvoor blijven vechten."

Loiza is niet de enige transgender in de lijst. Naast haar staat er nog een vrouw in de lijst die niet met naam en toenaam genoemd wil worden. Loiza begrijpt dat: "Ik snap best dat niet iedereen het fijn vindt om met naam en toenaam genoemd worden. Dat moet ieder voor zich weten en daar zal zij een goede reden voor hebben. Dat accepteer ik. In mijn situatie ben ik heel blij dat ik dat naar buiten heb gebracht. Ik ben er trots op." Hoofdredacteur Chris Riemens van FHM: "Ik vind het mooi dat dit jaar voor het eerst transgenders in de FHM500 staan. Dit is, gelukkig, een nieuw bewijs dat transgenders steeds meer geaccepteerd zijn in onze maatschappij, ook door de lezers van een vooraanstaand mannenblad als FHM. Dat gegeven stemt me vrolijk." De definitieve FHM500-lijst wordt woensdag 24 mei op een exclusief feest in Amsterdam bekend gemaakt.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Chris | 19-05-2017

Waaruit maar weer blijkt dat de mooiste vrouw vaak een man is...


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven