Homofobie blijft wereldwijd probleem

18-05-2017 | Ter gelegenheid van de Internationale dag tegen homofobie en transfobie (IDAHOT) heeft homo-organisatie ILGA Europe een uitvoerige rapportage gepubliceerd over hoe het gesteld is met de rechten van LHBT's wereldwijd. In het rapport 'State Sponsored Homophobia' wordt in bijna 200 pagina's ingegaan hoe elk land van de wereld omgaat met de rechten van LHBT's en hoe het gesteld is met de erkenning van deze gemeenschap alsmede de erkenning van paren van het zelfde geslacht.

In het rapport staat onder meer dat in 72 landen homoseksualiteit nog altijd wettelijk strafbaar is. In 124 landen worden homo's niet meer vervolgd om hun geaardheid. Acht lidstaten van de Verenigde Naties kennen nog altijd de doodstraf voor homoseksualiteit, aldus ILGA. In Iran, Saoedi-Arabië, Jemen en Soedan, maar ook in bepaalde regio's van Somalië, Nigeria, Irak en Syrië lopen homo's het risico ter dood te worden gebracht. Vijf andere landen (Pakistan, Afghanistan, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Mauritanië) kennen eveneens de doodstraf maar deze straf wordt daar nooit meer opgelegd. 14 andere landen kennen zware cel- of lijfstraffen voor homo's. Deze straffen kunnen oplopen tot honderd zweepslagen en een levenslange gevangenisstraf.

In meer dan driekwart van alle landen is er nog geen wettelijke erkenning van homoparen en slechts negen landen beschermen LHBT's met een expliciet grondwettelijk verbod op LHBT-discriminatie. In haar twaalfde jaarverslag concludeert ILGA Europe dat het langzaam beter gaat met de rechten van homoseksuelen wereldwijd maar dat het jaarlijks stilstaan bij de Internationale dag tegen homofobie en transfobie geen overbodige luxe is.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 18-05-2017

Ja het is nog steeds slecht gesteld met de acceptatie.
Als de bron hiervan nu eens zou worden aangepakt, maar de bron heeft alle vrijheid om te blijven discrimineren.


Pim | 18-05-2017

Homo's moeten eens flink terugslaan. Roze terreuraanslagen op moslims zouden wel eens kunnen helpen.


Sjaak | 19-05-2017

Ik vind dat iedereen die maar half als mens wordt erkend, ook maar de helft van de belastingen zou moeten betalen...


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven