Film met homoscènes verboden

16-05-2017 | De Nederlandse ambassade heeft op haar Facebookpagina laten weten dat de film 'De Eetclub' niet wordt vertoond op het Europese filmfestival in Oeganda. Volgens de melding van de ambassade heeft de Oegandese filmcommissie de Nederlandse film verboden omdat er homo's in te zien zijn en omdat homoseksualiteit wordt verheerlijkt. Volgens de filmcommissie zijn er diverse expliciete scènes in de film te zien die tegen de Oegandese normen en waarden in gaan. De Eetclub mag nergens in Oeganda worden vertoond. Robert Jan Westdijk is verbaasd dat zijn film is afgekeurd door de filmcommissie.

In Oeganda is homoseksualiteit in het openbaar verboden. Een anti-homowet die vier jaar geleden werd aangenomen maakte levenslange gevangenisstraf voor homoseksualiteit mogelijk. Het Grondwettelijk Hof, onder druk van het buitenland, verklaarde de wet zes maanden later echter ongeldig wegens zogenaamde procedurefouten bij de goedkeuring van de wet. Toch zijn er weer aanwijzingen dat een nieuwe, strenge anti-homowet in de maak is. Maar tot die tijd heeft de LHBT-gemeenschap in Oeganda volgens mensenrechtenorganisaties te vrezen voor de huidige homovijandige wetgeving en bevolking. In het verleden werd de bevolking een aantal maal door opruiende nieuwsartikelen opgezet tegen homoseksuelen, iets wat meerdere malen geresulteerd heeft in moordpartijen waarbij (vermeende) homoseksuelen het slachtoffer werden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kees | 16-05-2017

Bakken met ontwikkelingsgeld ontvangen gaat zeker niet tegen hun achterlijke cultuur in? Een anti homowet. Alleen het woord al. En dat soort imbecielen wordt gesponsord van ons belastinggeld. Maar ach het gaat maar homo's. Die zijn nu eenmaal in veel landen vogelvrij. En wie geeft er nog om homorechten in deze wereld?!


Wessel | 16-05-2017

Had destijds bij Ploumen neergelegd dienen te worden. Afrika is 'n hopeloos continent. Terecht zich bevrijd v/h kolonialisme, maar de oude anti homo wetgeving uit die tijd lekker gelaten voor wat ie is, sterker nog deze uitgebreid.Het land vernieuwt zich niet. Kortom, we hebben er niets te zoeken.


Baliekluiver | 17-05-2017

Blijkbaar zijn na de Turken en de Marokkanen nu de Oegandezen de baas geworden in Den Haag. Vindt iemand het dan nog gek dat er zo massaal op Wilders gestemd wordt?


? | 17-05-2017

Europese filmfestival in Oeganda ?


Pieter k | 17-05-2017

Massaal mailen naar Den Haag en eisen dat Nederland niet meer meedoet aan dit festival
Dat er geen geld meer naar dit land gaat. Dat er strafmaatregelen komen jegens Oeganda.


? | 18-05-2017

@ pieter k

denk dat ze in den haag niet onder de indruk zullen zijn.......


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven