Eindhoven heeft regenboogtunnel

18-05-2017 | Eindhoven heeft woensdagmiddag een regenboogtunnel gekregen. De regenboogtunnel staat symbool voor tolerantie en is een initiatief van gemeenteraadslid Tjerk Langman (LPF). Wethouder Wedemeijer van Diversiteit en COC-voorzitter Bianca van Kaathoven mochten als eersten een stukje schilderen waarna graffitikunstenaars en betrokken inwoners van Eindhoven de spuitbus ter hand mochten nemen. De buitenkant van de tunnel was al voorzien van een regenboog en op woensdag, de internationale dag tegen homofobie en transfobie (IDAHOT), werd een begin gemaakt met de binnenkant (foto). De tunnel is de afgelopen tijd vrijgemaakt van graffiti en binnen een week moet het gehele kunstwerk af zijn. Daarna wordt het regenboogkunstwerk voorzien van een anti-graffiticoating.

Het oorspronkelijke plan was om een regenboogzebrapad aan te leggen, maar dat idee sneuvelde in de gemeenteraad van Eindhoven nadat bleek dat het niet dezelfde status heeft van beschermde oversteekplaats als een regulier zebrapad. Bianca van Kaathoven, voorzitster bij het COC, is blij met de keuze voor een tolerante tunnel. "Dit valt nog meer op dan een zebrapad en laat zien dat Eindhoven een stad is waar iedereen kan zijn wie hij of zij is."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Lekker Laat!

00:00 | MVS

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over Tsjetsjeens geweld tegen LHBTI's en de actie de we moeten ondernemen!

Recent uit de kast!

| Keiynan Lonsdale (acteur)

| Ryan Jordan Santana (honkballer)

| Shawn Barber (sporter)

| Shannon Purser (actrice)

| Danny Watts (autocoureur)

| Young MA (rapper)

GayVideo | Eigenares Montmartre o

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Wat is de grootste afknapper tijdens een 'first date'?

Roken

Slechte hygiŽne

Gebruik van drugs

Asociaal gedrag

Kleding

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven