Eindhoven heeft regenboogtunnel

18-05-2017 | Eindhoven heeft woensdagmiddag een regenboogtunnel gekregen. De regenboogtunnel staat symbool voor tolerantie en is een initiatief van gemeenteraadslid Tjerk Langman (LPF). Wethouder Wedemeijer van Diversiteit en COC-voorzitter Bianca van Kaathoven mochten als eersten een stukje schilderen waarna graffitikunstenaars en betrokken inwoners van Eindhoven de spuitbus ter hand mochten nemen. De buitenkant van de tunnel was al voorzien van een regenboog en op woensdag, de internationale dag tegen homofobie en transfobie (IDAHOT), werd een begin gemaakt met de binnenkant (foto). De tunnel is de afgelopen tijd vrijgemaakt van graffiti en binnen een week moet het gehele kunstwerk af zijn. Daarna wordt het regenboogkunstwerk voorzien van een anti-graffiticoating.

Het oorspronkelijke plan was om een regenboogzebrapad aan te leggen, maar dat idee sneuvelde in de gemeenteraad van Eindhoven nadat bleek dat het niet dezelfde status heeft van beschermde oversteekplaats als een regulier zebrapad. Bianca van Kaathoven, voorzitster bij het COC, is blij met de keuze voor een tolerante tunnel. "Dit valt nog meer op dan een zebrapad en laat zien dat Eindhoven een stad is waar iedereen kan zijn wie hij of zij is."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:55 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

20:30 | Louisa & Rosanna

21:30 | Gordon Gaat Trouwen

23:59 | Grey's Anatomy

Recent uit de kast!

| Rutina Wesley (actrice)

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven