Eerste LHBT-thuiszorgorganisatie ter ziele

16-05-2017 | De eerste thuiszorgorganisatie die zich speciaal richt op de LHBT-gemeenschap, Gay Care Amsterdam, is onlangs failliet verklaard. Op 10 april 2014 werd de organisatie officieel gelanceerd en volgens de initiatiefnemers was er een grote behoefte aan een thuiszorgorganisatie voor LHBT's die hulp aan huis nodig hebben. Ook het COC was enthousiast en sprak over een gat in de markt. Voormalig directeur Jan Nieuwenhuis zegt nu in het Parool dat er voldoende belangstelling was maar dat de thuiszorgmarkt moeilijk toegankelijk bleek voor startende ondernemers.

De afgelopen drie jaar is er veel geïnvesteerd in het project en ook het aantal cliënten viel niet tegen. "Maar de marges zijn dun in de thuiszorg en beloofde investeringen om de groei te financieren bleven uit," aldus de voormalig directeur in het Parool. Gay Care Amsterdam sloot in het verleden een contract met zorgverzekeraar Achmea voor het leveren van thuiszorg en zag in deze overeenkomst een blijk van vertrouwen van Achmea. Begin dit jaar verloor  Gay Care Amsterdam echter een aanbestedingsprocedure om gemeentelijke WMO-zorg te mogen leveren. Dat bleek de doodsklap voor het bedrijf. Dertien arbeidsplaatsen gingen verloren.

Gay Care Amsterdam was de eerste thuiszorgorganisatie voor LHBT's die hulp aan huis nodig hebben. "Veel homo's hebben geen kinderen waardoor mantelzorg niet mogelijk is. Met Gay Care Amsterdam organiseert de gemeenschap zichzelf door zorg te leveren aan deze specifieke groep. We hebben een belangrijk maatschappelijk doel als organisatie en daar krijgen we veel sympathie voor. Ik ben daarnaast enorm trots op wat we aan het doen zijn en zijn zelfverzekerd over onze toekomst," aldus één van de initiatiefnemers drie jaar geleden.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven