Andreaspenning voor 'Roze Vieringen'-organisator

01-05-2017 | Cees Meynen, de drijvende kracht achter de Evangelisch Roze Vieringen (ERV), heeft afgelopen zondag de Andreaspenning van de stad Amsterdam gekregen. Tijdens de 25-jarige jubileumviering van de ERV reikte wethouder Abdeluheb Choho de Andreaspenning uit. Meynen (foto) kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange, onvermoeibare inzet voor de ERV en christelijke HLBT'ers. De wethouder loofde Meynen voor zijn inzet om de ERV te maken tot een "een herberg waar je mensen van allerlei kerken en gemeentes tegenkomt. Dat is nou precies de kracht van Cees die hij in het DNA van de ERV heeft gelegd". Meynen begon jaren geleden met het organiseren van maandelijkse vieringen binnen de pinkstergemeente voor LHBT'ers. Later zijn dat de Evangelisch Roze Vieringen (ERV) geworden in de Keizersgrachtkerk. De ERV bestaat inmiddels al 25 jaar.

De Andreaspenning wordt regelmatig uitgereikt aan een persoon die grote prestaties heeft verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunst, politiek, economisch, media, onderwijs of museaal gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling en voor wie zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een stichting of vereniging met maatschappelijk doel heeft ingezet. Eerdere winnaars van de Andreaspenning zijn onder meer Dolly Bellefleur, het alter ego van Ruud Douma, en de drie initiatiefnemers van de Amsterdam Gay Pride  (Ernst Verhoeven, Peter Kramer en Siep de Haan). Ook Nelly Frijda, Maurice de Hond en astronaut André Kuipers werden eerder onderscheiden met de erepenning van de stad Amsterdam.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Little Britain

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven