Andreaspenning voor 'Roze Vieringen'-organisator

01-05-2017 | Cees Meynen, de drijvende kracht achter de Evangelisch Roze Vieringen (ERV), heeft afgelopen zondag de Andreaspenning van de stad Amsterdam gekregen. Tijdens de 25-jarige jubileumviering van de ERV reikte wethouder Abdeluheb Choho de Andreaspenning uit. Meynen (foto) kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange, onvermoeibare inzet voor de ERV en christelijke HLBT'ers. De wethouder loofde Meynen voor zijn inzet om de ERV te maken tot een "een herberg waar je mensen van allerlei kerken en gemeentes tegenkomt. Dat is nou precies de kracht van Cees die hij in het DNA van de ERV heeft gelegd". Meynen begon jaren geleden met het organiseren van maandelijkse vieringen binnen de pinkstergemeente voor LHBT'ers. Later zijn dat de Evangelisch Roze Vieringen (ERV) geworden in de Keizersgrachtkerk. De ERV bestaat inmiddels al 25 jaar.

De Andreaspenning wordt regelmatig uitgereikt aan een persoon die grote prestaties heeft verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunst, politiek, economisch, media, onderwijs of museaal gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling en voor wie zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een stichting of vereniging met maatschappelijk doel heeft ingezet. Eerdere winnaars van de Andreaspenning zijn onder meer Dolly Bellefleur, het alter ego van Ruud Douma, en de drie initiatiefnemers van de Amsterdam Gay Pride  (Ernst Verhoeven, Peter Kramer en Siep de Haan). Ook Nelly Frijda, Maurice de Hond en astronaut André Kuipers werden eerder onderscheiden met de erepenning van de stad Amsterdam.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos getiteld 'Ze hebben onze Pride vermoord'. | klik hier

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:55 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Will & Grace

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

22:55 | Nashville

23:59 | Grey's Anatomy

Recent uit de kast!

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

| Haaz Sleiman (acteur)

| Lil Peep (rapper)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over HLBTI's en godsdienst?

GayVideo | Ouders uit de kast

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven