Amsterdam Rainbow Dress naar de VS

17-05-2017 | Een Amsterdamse delegatie onder leiding van wethouder Simone Kukenheim, bezoekt van 21 tot 25 mei partnerstad San Francisco. Doel van het werkbezoek is de samenwerking met San Francisco te versterken op de thema's mensenrechten/LHBTI, hiv/aids en onderwijs. Onderdeel van de delegatie zijn de Pride Photo Award en de Amsterdam Rainbow Dress (foto). Aan de delegatie neemt ook een aantal andere maatschappelijke organisaties deel.

In 2014 hebben de burgemeesters van Amsterdam en San Francisco een samenwerkingsovereenkomst getekend. San Francisco en Amsterdam hebben een vergelijkbare DNA: een open vrije samenleving en een zeer diverse bevolking. Beide steden zien lokaal beleid als belangrijk instrument om diversiteit, inclusie en gelijke kansen te bewerkstelligen. Wethouder Simone Kukenheim: "Op 22 mei is het Harvey Milk Day, een belangrijke dag voor de LHBT-gemeenschap in Californië. Op deze dag presenteert Amsterdam de Amsterdam Rainbow Dress en de Pride Photo Awardtentoonstelling. Dit doen we om samen met San Francisco aandacht te vragen voor de rechten van LHBTI personen wereldwijd en om een statement te maken voor het recht om jezelf te zijn." De Amsterdam Rainbow Dress wordt gepresenteerd in het gemeentehuis van San Francisco. Eind van de middag organiseren gemeenten San Francisco en Amsterdam in het SF LGBT-center een receptie ter ere van Harvey Milk en wordt de tentoonstelling van de Pride Photo Award geopend. Op het programma staat verder onder meer: samenwerking met stichting SF Aids Foundation in aanloop naar de 22e internationale AIDS-conferentie in 2018, die in Amsterdam plaatsvindt, en ontmoetingen met het bedrijfsleven om over diversiteit op de werkvloer te praten.

Op de internationale dag tegen homohaat, 17 mei, was de Amsterdam Rainbow Dress ook al te zien op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De speciale jurk is gemaakt van vlaggen van de tientallen landen waar homoseksuele handelingen nog steeds strafbaar zijn. Volgens minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken laat de jurk zien hoeveel werk er nog verzet moet worden voor het bevorderen van rechten voor LHBT's over de hele wereld. De bewindsman stond woensdag op het ministerie stil bij de dag tegen homohaat.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:55 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

23:59 | Grey's Anatomy

Recent uit de kast!

| Rutina Wesley (actrice)

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven