Thema Belgische Pride: Asiel en Migratie

19-04-2017 | Over twee weken vindt in België één van de eerste Pride Festivals van het seizoen plaats. The Belgian Pride 2017 in Brussel is van 4 tot 21 mei. Twee weken lang zullen er vele evenementen plaatsvinden in en rond de Belgische hoofdstad met als hoogtepunt natuurlijk de parade door het centrum van Brussel op zaterdag 20 mei. Voor de 22 editie van de Pride is gekozen voor het thema 'Asiel en Migratie' onder de noemer 'Crossing Borders'.

Twee weken lang zullen allerlei culturele activiteiten, workshops, exposities en feesten aandacht schenken aan het gekozen thema. "Door onze eisen en onze slogan, 'Crossing Borders', wensen wij stil te staan bij de beproevingen die LHBT+-vluchtelingen hebben doorstaan zowel in het land van herkomst als bij hun aankomst in België," aldus de organisatie. Naast het hoofdthema 'Asiel en migratie' komen ook nog andere actuele thema's als feminisme, inclusie op de arbeidsmarkt, interseksualiteit en diversiteit van gezinnen aan bod tijdens de Gay Pride in Brussel.

The Belgian Pride zag in 1996 het daglicht en zal ook dit jaar eindigen met een bonte parade door het centrum van Brussel, vertrek vanaf de Ravensteinstraat, en met een groot aantal feesten. Surf voor meer actuele informatie en de vernieuwde route naar de website

Deel dit artikel:  

Reacties:

Petje | 19-04-2017

Wat een mooi thema!
Er kan nu eindelijk worden gesproken over de problemen die LHBT-ers hebben met misgranten en asielanten.
Zowel de autochtobe LHBT-er als de LHBT-asielzoeker weet precies waar het gevaar en de ellende vandaan komt:
TEVEEL immigratie van homovijandige jongemannen: asielcentra vol, hele wijken vol.

Maar het zal wel weer uitdraaien op een anti-VlaamsBelang betoog, bij die zelfhatende cultuurmasochistische politiek correcte Belgen.


Huib | 19-04-2017

Petje, wat heb je dat goed gezegd! Dwaas zijn ze!


bert | 19-04-2017

groot gelijk bigamietje


Robbie | 20-04-2017

Inderdaad mooi thema dit jaar van Brussel, daar kan onze hoofdstad nog een puntje aan zuigen. De Belgische Pride is doorgaans ook veel politiekere demonstratie in tegenstelling tot het geholadiejee en hoezee van het tamme Holland. Pride vieren prima, maar juist nu verworvenheden op zijn retour lijken te zijn, moeten we waakzaam blijven. Tolerantie is een dun laagje.


Raar | 21-04-2017

Helemaal eens met Petje. Het thema zal echter wel weer gekaapt worden door de "groenlinksers en D66'ers" van BelgiŽ waardoor het werkelijke probleem onder de mat geschoven wordt en de massa-immigratie wordt verheerlijkt. Islam (zowel geloof, culturele en politieke islam) en homoseksualiteit zijn nu eenmaal niet verenigbaar.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven