Programma Pride Amsterdam uitgebreid

18-04-2017 | Kunstenaars, locaties, culturele instellingen en ondernemers worden door stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) opgeroepen om (culturele) activiteiten aan te melden. Met de oproep wil de stichting het programma voor 2017 verder vorm geven. Pride Amsterdam begint zaterdag 29 juli en duurt tot en met zondag 6 augustus. De botenparade is zaterdag 5 augustus. Vanwege het succes van afgelopen jaar tijdens EuroPride 2016 zijn de activiteiten in het Vondelpark onder naam 'Park Pride' behouden. Nieuw dit jaar: Pride at the Beach in Zandvoort aan Zee.

Na het succes van vorig jaar wordt dit jaar onder de naam 'Pride Park' het Vondelpark wederom in het teken gezet van liefde en gevuld met een regenboog aan LHBTI-activiteiten. Als opening van Pride Amsterdam 2017 wordt om 12:00 uur 's middags eerst de PrideWalk vanaf de Dam naar het Vondelpark gelopen. Daar zullen de Pride-activiteiten om 13:00 uur in alle hevigheid losbarsten. Er is weer een zogenoemde 'rainbowmarkt' waar van alles gekocht kan worden of waar bezoekers zich kunnen informeren over allerlei LHBTI-organisaties en verenigingen. In het Openlucht Theater komen artiesten als Shary Ann, Loïs Lane, Sjors van der Panne en Anita Meijer optreden.

De Stichting Amsterdam Gay Pride wil met Pride Amsterdam blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI's in het bijzonder, waar ook ter wereld. Thema van de aankomende Pride is ‘This Is My Pride’. Spee: “We gaan dit jaar met Pride ‘back to basic’. Het negen dagen durende festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd bekend evenement. Dit jaar gaan we terug naar de kern van ons ontstaan en zetten we aan de ene kant de Amsterdamse ‘LHBTI- community’ en de vrijheid die wij hebben om in Amsterdam te leven zoals we willen, centraal. Tegelijkertijd vragen we aandacht voor de persoonlijke strijd die LHBTI’s (nog steeds) hebben om te kunnen zijn, wie ze zijn. Immers, ook de tolerantie en acceptatie in Nederland staat onder druk.”

Evenementen kunnen vanaf heden worden aangemeld via www.pride.amsterdam en worden zichtbaar in de Pride-agenda op www.pride.amsterdam en in de festival-app vanaf 1 juni.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 18-04-2017

Prima feest!
Er mag ook wel weer eens wat gefeest worden in deze ellendige tijd. Een tijd van oorlog en geweld, haat tegen LHBTI, om welke reden dan ook. We kunnen elke keer weer oeverloos gaan discussieren over de as van het kwaad, weer een protest opstarten, maar volgens mij is de pride een prima plek voor een degelijk protest. Zo is de pride ook ontstaan. En laat dat alles maar in feeststemming gebeuren, i.p.v. je te conformeren aan het geblaas van kerken en haatzaaiers.


Huib | 19-04-2017

Kunnen we dan ook feestelijk afscheid nemen van die verschrikkelijke afkorting LHBTI? Ik heb daarbij niet het idee dat het over mij gaat.


Coenraad | 19-04-2017

Ik vind het jammer dat 'de' religies hier weer over één kont geschoren worden. Geweld tegen homo's is verfoeilijk maar komt vrijwel altijd uit islamitisch hoek: van Christenen hoor je in ons land gelukkig nooit dat ze homo's discrimineren of, erger nog, met geweld bejegenen.


harrie | 19-04-2017

De christenen discrimineren gewoon op een andere manier dan moslims of andere religies,maar discrimineren doen ze.


@Harrie | 19-04-2017

Sommige Christenen hebben het discrimineren tot een nationale sport gemaakt. Zullen het in alle toonaarden ontkennen, want christelijke oogkleppen gaan helaas nooit meer af. Ontkenning of wegkijken is ook een religieuze sport.


@christenaanstel | 19-04-2017

Staan er bij jou in de buurt ook overal groepjes jonge Christenen, die op straat spugen als je langsloopt en 'homo' roepen en intimideren?

Voelt u zich niet meer thuis in uw stad omdat je er 's nachts bang voor moet zijn dat een groepje jonge christenen met een betonschaar op ke af komt?


@@Coenraad | 20-04-2017

Bedoel je datzelfde CDA dat als enige partij ooit meerdere homo's als minister in het kabinet had? Dat zie ik de VVD, PVV, PvdA, SP of GL nog niet doen.


harrie | 20-04-2017

Coenraad,uitzonderingen bevestigen de regel.


Robbie@hierboven | 20-04-2017

Ik krijg bijna medelijden met Coenraad, maar toch maar niet.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven