Onderzoek naar dak- en thuisloze LHBTI-jongeren

20-04-2017 | In opdracht van de gemeente Amsterdam en het Amsterdamse Bestuurlijk Overleg Zwerfjongeren gaat Movisie de problematiek van Nederlandse LHBTI-jongeren die dak- en thuisloos zijn onderzoeken. Uniek aan dit onderzoek is dat een deel van de onderzoekers voorheen zelf dak- en thuisloos was. Dat meldt de gemeente Amsterdam op haar website. Op vrijdag 21 april vindt de kick-off plaats.

Uit onderzoek blijkt dat LHBTI-jongeren vaker kampen met middelengebruik en psychische problemen. Bekend is dat dergelijke problemen bijdragen aan het dak- en thuisloosheid. Steun van hun eigen sociale netwerken (familie, vrienden) kan helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Maar voor dak- en thuisloze LHBTI-jongeren is dat sociale netwerk meestal beperkt in omvang. Doel van het onderzoek door Movisie is te onderzoeken wat ervoor nodig is om LHBTI-jongeren goed te ondersteunen en te voorkomen dat zij dak- en thuisloos worden.

De voormalig dak- en thuisloze onderzoekers worden als medeonderzoeker ingezet omdat zij goed kunnen aansluiten op de belevingswereld van dak- en thuisloze LHBTI-jongeren. Dit verbetert de kwaliteit van het onderzoek, aldus gemeente Amsterdam. Wethouder Jeugd Simone Kukenheim: "Dakloos zijn wens je niemand toe. Met dit onderzoek hopen we antwoorden te krijgen op de vraag hoe LHBTI-jongeren het beste ondersteund kunnen worden door jeugdhulpprofessionals zodat zij hun leven op de rit krijgen." De resultaten van het onderzoek zijn gereed voor de zomer 2018 en worden vertaald in het jeugdbeleid en in de agenda LHBTI (Roze Agenda) van de gemeente Amsterdam.

Deel dit artikel:  

Reacties:

cobus | 20-04-2017

we hebben in ons land tog zo iets als het leeger der heils?


Robbie@Verschrik | 20-04-2017

We wachten weer op ons aller oordeel van Coenraad op bovenstaande...


korhil | 20-04-2017

of je nauw jong of oud bent. leeftijd doet er niet toe. vind dat elk mens die dakloos word moet geholpen om weer een huis te krijgen. mensen horen niet op straat te slapen. iedereen kan in de shit komen of je nou een LHBTer bent of niet. we vangen ook vluchtelingen op . die krijgen wel een dak boven hun hoofd . en we laten onze mede mens die dakloos is stikken. de regering moet daar eens wat aan doen. en ja er zijn ook een paar mensen die graag dakloos zijn. beetje vreemd wie wil nou de hele dag op straat zwerven . en kerken doen ook niets voor dakloosen . ik dacht juist god voor stond om je medemens te helpen. maar dat hebben kerken nooit gekund het zijn meer haat zaaiers. je moet in de bijbel passen anders kan je dood vallen


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven