Homovervolging schokt minister Ploumen

18-04-2017 | Demissionair Minister Ploumen wil dat er actie wordt ondernomen tegen de vervolging van homoseksuelen in de Zuid-Russische republiek Tsjetsjenië. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zei dinsdag in de Tweede Kamer geschokt te zijn door de berichtgeving dat onlangs tijdens een razzia meer dan honderd vermeende homoseksuelen zijn opgepakt. Drie van hen zouden inmiddels zijn omgebracht en van de rest is onbekend waar zij zich bevinden. De afgelopen week werd in diverse media gesteld dat de homoseksuele mannen zijn gemarteld en opgesloten in speciale kampen.

De regering onder leiding van president Ramzan Kadyrov ontkent de berichten maar Ploumen laat de Kamer weten geen reden te hebben om aan de berichten te twijfelen. Een woordvoerder van de Tsjetsjeense president beweert dat het onmogelijk is om "dergelijke mensen te vervolgen in Tsjetsjenië omdat de republiek geen homoseksualiteit, en dus homoseksuelen kent". Ploumen zei dinsdag dat de Europese Unie en de OVSE al eerder hebben opgeroepen tot nader onderzoek. Verder wil Nederland samen met de 'Equal Rights Coalition', een verbond van 33 landen, een verklaring uitgeven om het geweld te veroordelen. De minister benadrukte dat de Nederlandse ambassade in Moskou en het consulaat in Sint Petersburg organisaties steunen die zich inzetten voor homorechten, zowel financieel als praktisch. Ploumen ontmoet later deze week in New York VN-secretaris-generaal Guterres. Dan zal ze de kwestie ook aan de orde stellen.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch had gevraagd de betrokkenen 'humanitaire visa' te geven. Ploumen zei daarover dat Nederland dat begrip niet kent. Ze voegde eraan toe dat Tsjetsjeense LHBTI'ers die zich in Nederland melden voor asiel hier vermoedelijk bescherming krijgen, al wordt elk geval persoonlijk beoordeeld. Verder kan de VN-vluchtelingenorganisatie mensen voordragen voor 'hervestiging'. Volgens de minister komt deze groep daarvoor in aanmerking.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 18-04-2017

Ik ben wel vaker geschokt door wat ik lees in de krant of zie op het nieuws. Helaas zijn er regimes die schijt hebben aan Parijs, zo ook TsjetsjeniŽ. Dat zal nooit veranderen. Zo is het altijd geweest. Natuurlijk sta ik er achter als prominente Nederlanders iets tegen dit onrecht kunnen doen of zich uitspreken.
En meneer of mevrouw Pfffffff, heeft u een zwaar leven? Ik vind het toch een wezenlijk verschil of een regime in een land meewerkt aan moord en mishandeling van homo's of een paar minderjarigen die op straat iemand mishandelen. Volgens mij zijn er maatregelen genomen, de jongeren zijn aangehouden en zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter. Zo is ons systeem. Dat staat niet in verhouding met wat er in TsjetsjeniŽ gebeurt. Moord en mishandeling, geen rechten, geen rechter, slechts meedogenloosheid van een regering.


Petje | 19-04-2017

Heeft iemand als gezegd dat Tsjetjenie een islamitisch land is?
Dat president Ramzan Kadyrov een felle moslim is?

Nee, dat durft Ploumen niet te zeggen. Zij heeft haar mond vol over Trump, die ze zo gevaarlijk en dom vindt. Maar ze is zelf gevaarlijk dom door de waarheid achter de homo-vervolging niet uit te spreken:
Ramzan Kadyrov is een actieve moslim die gewoon doet wat moslims volgens hem horen te doen en dat is joden en homo's uitroeien.


Aiglon | 20-04-2017

Volgens mij heeft missionair Ploumen juist gezegd dat er actie moet worden ondernomen tegen de de vervolging van homoseksuelen in TsjetsjeniŽ en dat er niet getwijfeld moet worden aan de berichten. Natuurlijk kun je een enorm groot punt maken van dat Kadyrov een moslim is maar hij is ook een wrede dictator. Is hij nu een wrede dictator doordat hij moslim is? Of is hij gewoon wreed en bekrachtigd hij dat met de islam? Persoonlijk maakt het me niet zoveel uit of ik wordt doodgemarteld door een moslim, christenen of een atheÔst. Ik wil niet worden doodgemarteld. Net zoals mevrouw Ploumen zich heeft ingezet voor de rechten van vrouwen in de derde wereld ben ik er van overtuigd dat ze dat ook zal doen voor de rechten van homo's in TsjetsjeniŽ. Stopt daarmee meteen deze verschrikking? Nee. Verwachten dat dat wel zo zou zijn is grootheidswaanzin. Maar ze probeert het wel!!! De zoveelste discussie of dit nu wel of niet door de islam komt gaat het lijden van deze mannen echt niet verminderen.


Jan2 | 22-04-2017

Wat is die PvdA toch schrikkerig de laatste tijd. Teken dat ze lang hebben zitten slapen en alleen wakker worden wanneer het hun uitkomt, toch Ploumen?


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven