Homofobe wet ongrondwettig

13-04-2017 | Het Hongaars Grondwettelijk Hof heeft deze week een homofobe wet die een half jaar geleden werd aangenomen ongrondwettig verklaard. De gemeenteraad van de Hongaarse gemeente Ásotthalom nam november vorig jaar een wet aan die homoseksualiteit verbiedt. Zo mocht volgens de nieuwe wet homoseksualiteit in het openbaar niet meer zichtbaar zijn en was binnen de gemeentegrenzen zogenoemde 'homopropaganda' verboden. Ook verbood de wet om tegen te spreken dat het huwelijk geen exclusieve verbintenis is tussen man en vrouw. Het homohuwelijk was de afgelopen maanden dus een taboe-onderwerp.

De wet was een initiatief van burgemeester Toroczkai László. Hij wilde de bevolking beschermen tegen het "extreem liberalisme" uit het Westen. Om de nieuwe wet, die tevens de bouw van nieuwe moskeeën en boerka's verbiedt, onder de aandacht van de bevolking te brengen had de burgemeester een spraakmakende poster laten ontwerpen (foto) die kort na publicatie viraal ging. "Red ons vaderland van verderfelijke waarden en volg het voorbeeld van Ásotthalom," aldus de burgemeester enkele maanden geleden. Maar de rechter zette deze week een streep door de nieuwe wet. Burgemeester László is teleurgesteld over de uitspraak en verklaarde in de plaatselijke media dat hij zich zal blijven inzetten tegen de "verspreiding van homoseksualiteit".

GaySite.nl berichtte ook:
27-11-2016 | Gemeente verbiedt homo's zichtbaar te zijn
07-03-2016 | Hongarije blokkeert Europese homorechten

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 14-04-2017

Het is natuurlijk terecht dat deze wet niet is toegestaan. Maar hoe kan het eigenlijk dat deze wet een half jaar lang heeft bestaan? Hongarije is lid van de EU, volgens mij liggen er duidelijke afspraken over lidmaatschap. Kan de EU even ingrijpen en deze burgemeester uit zijn functie zetten? Of is het voor de EU zo dat landen als NL en D gewoon veel moeten betalen voor dit soort landen en verder niet.


mark100 | 14-04-2017

er is een probleem binnen de EU.

sommige EU staten hebben al een wet gemaakt dat het huwelijk alleen voor man en vrouw is ook voor de toekomst.

dat zijn EU landen.

In de EU zijn verschillende meningen over de plaats voor homo's.

Niet ieder land denkt hetzelfde erover.

Ze worden niet vervolgd maar hun zichtbaarheid is niet over even gewenst.

Hongarije , Nederland.


Duitsland ziet zich als middelaar tussen twee culturen. Tussen west en oost europa.

In Duitsland kan je natuurlijk homo zijn en word je niet vervolgd. Maar er is geen homohuwelijk.

Ik denk zelf dat het fijner is voor homo's ( met rijkelijk sexleven) om te leven in Duitsland dan Nederland.

Ik denk dat homo's meer in Duitsland geaccepteerd worden dan in NEderland.
Ondanks de openstelling voor het huwelijk voor twee geslachten.


Wessel | 14-04-2017

Hongarije is kort van geheugen: in 1956 snakte 't juist naar dat vrije Westen en velen vluchtten ernaartoe.1maal binnen gaan ze nu stampij maken over datgene waarnaar ze 60 jaar geleden zo vurig verlangden. Verspreiding? Kent men er 't internet niet? Mij best dat 't huwelijk iets is tussen man+vrouw. Man+man heeft eigen kaders, aub geen na-aperij. Trouwen=rouwen; monogamie is onnatuurlijk en creŽert prostitutie. In de Klassieke Oudheid was er geen apart woord voor gelijkgeslachtelijke liefde. De term homoseksualiteit bestond niet, is 'n 19de eeuwse uitvinding. De Christelijke kerk, de voortzetter van die Oudheid, veegt zoiets bij voorkeur onder 't tapijt en haalt de hokjes geest van stal. In de jaren '50 was in de VS 't huwelijk bij uitsluiting 'n verbintenis tussen 'n blanke man en blanke vrouw. Toen was 't 't ras, nu de seksualiteit. Religie=2spalt; geen verbroedering.


qw | 14-04-2017

Roerend eens met Wessel

Wat buiten de vrije keuze van het individu valt, zoals sexuele gerichtheid, kan je uiteraard niet verbieden. Een gegeven of feit kan je niet verbieden.

Wat binnen de vrije keuze van het individu valt, zoals religie en alle uitspattingen, perversies, excessen, extravaganties, losbandigheden, uitwassen, buitensporigheden, liederlijkheden, wanordelijkheden en zedeloosheden ervan, moet je uiteraard wel kunnen verbieden, gelet op de uiterst perverterende aard ervan.


reclame | 14-04-2017

de reclame op deze site:

muslim en single
muslims for marrige.


@reclame | 15-04-2017

Ik zie er net ook een voorbij komen: "Dating Russians in your way". In de praktijk van vandaag betekent dat in elkaar geslagen worden en als je het lef hebt om daarvan aangifte te doen ook nog eens worden opgepakt door de politie die in Rusland echt je vriend niet is.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven