Fransen kiezen ook voor of tegen homohuwelijk

20-04-2017 | De Fransen kiezen op 23 april en 7 mei hun nieuwe president. De strijd om de macht lijkt zich af te spelen tussen de sociaal-liberaal Emmanuel Macron (foto) en de rechtse Marine Le Pen van Front National. Natuurlijk gaan de verkiezingen om een groot scala aan onderwerpen maar de Franse homogemeenschap kijkt ook wat de diverse kandidaten in hun verkiezingsprogramma hebben staan omtrent de rechten van LHBT's. En daarin verschillen de twee presidentskandidaten die nu aan kop gaan nogal.

Als Marine Le Pen president van Frankrijk wordt zal het opengestelde huwelijk voor homoparen weer worden teruggedraaid. In het verkiezingsprogramma van Le Pen staat dat homoparen die al getrouwd zijn deze huwelijkse status zullen behouden maar dat het homohuwelijk in de huidige vorm zal vervallen. Het geregistreerde partnerschap voor homo's blijft wel bestaan. Ook is Le Pen tegen de uitbreiding van de rechten van homoseksuelen in Frankrijk. In haar verkiezingsprogramma staat dat het moeilijker moet worden een zogenoemde 'regenboogfamilie' te starten. Dit zou betekenen dat zowel adoptie door homoparen als het krijgen van een eigen kind bemoeilijkt zal worden.

Haar grootste tegenstander, Emmanuel Macron, vaart een heel andere koers. Zijn partij En Marche, vergelijkbaar met D66 in Nederland, verzekert de LHBT-gemeenschap in Frankrijk juist meer rechten en heeft in het verkiezingsprogramma opgenomen dat homofobie actief bestreden zal worden. De 39-jarige Macron is altijd voor de openstelling van het huwelijk geweest en onlangs liet hij weten dat dit zo blijft. Ook wil hij kinderen al vroeg voorlichting geven over de seksuele diversiteit van de Franse bevolking. Of dit via scholen, net als in ons land, of via een andere weg moet gebeuren is onduidelijk. Ook de politie en andere hulpverlenende instanties krijgen als het aan Macron ligt voorlichting hoe om te gaan met LHBT-thema's binnen de Franse samenleving. In het verkiezingsprogramma is tevens opgenomen dat bedrijven die homoseksuelen discrimineren beboet worden. Deze boetes worden publiekelijk gemaakt zodat bedrijven maatschappelijk aan de schandpaal worden genageld.

De twee kandidaten die zondag 23 april de meeste stemmen krijgen zullen twee weken later gaan strijden voor het presidentschap van Frankrijk.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 20-04-2017

Kijk daar heb je het al weer. Die hele rechtse kliek is niet voor homo's. En dan zijn er nog steeds homo's die op dit soort achterbakse partijen stemmen.


@joop | 20-04-2017

weg met GROENLINKS

jij met je GROENLINKS IDEEEN


@joop | 20-04-2017

je bent zeker PIM FORTUYN vergeten.

deze rechtse man was homo en katholiek.
en deze was bijna premier, de eerste premier van Nederland.

vermoord door een linkse gek.


macron | 20-04-2017

macron zal verliezen. Frankrijk is veel rechtser dan Macron. Hij kan leuk overkomen. maar Frankrijk is zeer conservatief. Links of rechts maakt niet uit. Frankrijk is conservatief. Conservatief links of conservatief rechts.

Ik hou me hart vast als deze tegen le pen komt. want dan gaat le pen winnen en niet macron.


@'@joop'. | 20-04-2017

Tja '@joop': de échte 'Joop' heeft wel gelijk. Rechtsstemmende gays zijn nét zo dom als op nazis stemmende joden in 1933. Wie op (ultra) rechts stemt als nicht, zal echt wel van een hele koude kermis komen.


emilius | 20-04-2017

goed gezegd Joop. we hebben hier al 7 jaar ellende met rutte en de VVD aan de macht. we hebben al jaren rechts hier. rechts is niet voor homo`s ze zijn alleen maar goed in alles kapot te maken wat onze ouders hebben opgebouwd. en de mensen aan de voedselpakketten te brengen of nog erger dakloos.en tot je dood werken en de uitkeringen kapot maken. de ziekenfonds extreem duur en onbetaalbaar maken. volgens mij zijn er veel homo`s en hetero`s die rutte en VVD geil zijn.


weg met groenlin | 20-04-2017

met groenlinks aan de macht is de auto onbetaalbaar. en mag ik uren in de bus zitten om naar amsterdam te kunnen.
terwijl ik met de auto in 30 minuten daar kan zijn.

weg met groenlinks


weg met groenlin | 20-04-2017

weg met groenlinks


ziekenfonds | 20-04-2017

ziekenfonds is altijd duur links of rechts.

zorg is altijd duur. wen er maar aan.


cda | 20-04-2017

ik heb zelf CDA gestemd


cda | 20-04-2017

cda vanwege de boeren en ik ben tegen abortus.

hoewel je ze over abortus niet meer zoveel hoort.


lepen | 20-04-2017

ik denk dat le pen gaat winnen als macron er tegen staat. bij de tweede ronde.

frankrijk is veel conservatiever dan macron.


Baliekluiver | 20-04-2017

Triest dat mensen worden uitgesloten, gediscrimineerd, uitgescholden, gemarteld en vermoord enkel vanwege een eigenschap die moeder natuur hen tijdens de geboorte heeft meegegeven. Net als iemands geslacht, rood haar of een aangeboden hartafwijking. En dan durven we de mensheid ook nog beschaafd te noemen.


groenlinks | 20-04-2017

de homogemeenschap moet af van haar groenlinks geur en d66 geur als ze in brede lagen van de bevolking geaccepteerd wil worden.

de grootste emancipator voor de homobeweging was PIM FORTUYN.


Groenlinks, D66 wordt buiten de grachtengordel of buiten de steden gehaat. Begrijp dat!


groenlinks | 20-04-2017

ook die gaypride doet de emancipathie meer fout dan goed.

in je blote kont dansen
denk je werkelijk dat dat de emancipathie ten goede komt?
of zwaaien met dildo's of etc.
NOPE.


groenlinks | 20-04-2017

oke de gaypride is misschien wel goed. ik herstel mijn bericht.


qw | 20-04-2017

De nummer 2 van de FN, Florian Philippot, is homo. Dat bezorgt hem volgens interviews geen moeilijkheden. Guillaume Laroze daarentegen is met slaande deuren uit de FN vertrokken. Het is als overal. Voetbalploegen zijn daarvan een treffend voorbeeld: bij de ene ploeg heeft niemend ook maar wat tegen homosexualiteit; in een andere daarentegen heb je aanhoudend problemen.

De achterban van Marine Le Pen telt tal van homo's. De meesten zijn zo bang geworden van de immigratie dat ze geen andere mogelijkheid meer zien. Frankrijk heeft een heel oude ervaring met immigratie en de angst voor de immigratie groeit in Frankrijk zienderogen.

Je vraagt je inderdaad, zoals Groenlinks hierboven, af of "de homogemeenschap (niet) moet af(moet) van haar (linksige).. geur als ze in brede lagen van de bevolking geaccepteerd wil worden. En ja, de grootste emancipator voor de homobeweging was PIM FORTUYN


n | 20-04-2017

groenlinks dat was ik maar ik ben niet van groenlinks


bolkenstein | 20-04-2017

we weten wat bolkenstein zei over Pim Fortuyn.

Hij kon en mocht geen premier worden want Nederland zou een pleefiguur hebben als premier.
Naast Chiraq.

Zo geemancipeerd is nu de V V D leider bolkenstein.
vanaf 55 seconden:
https://www.youtube.com/watch?v=9bahAT21Et4


qw | 21-04-2017

De in Parijs gedode politie-agent, Xavier Jugele (37), had volgens L'Express een vriend en was aangesloten bij de association des policiers et gendarmes LGBT. Hij was bij de heropening van de Bataclan, werd er geïnterviewd en beveiligde ook de ontvangst van migranten in Griekenland.


waterg | 21-04-2017

wat erg. zo jong. 37 jaar.


Wessel | 22-04-2017

Homo's zijn bij links of rechts in Frankrijk niet beter of slechter uit, maar zeker wel bij hen die Allah aanbidden. Heb je als homo sympathie voor de Moslim zaak, in welke vorm ook, ben je als 't ware 'n tegenstander van je Zelf, van je eigen Wezen. Wie wil dat nou? Stem dus op de partij die eist dat Moslims zich aanpassen of anders, 't land uit. Soebatten, ruimte voor hun anti-Westerse ideeën of multi culti is verspilling van tijd, geld en energie.


Strop | 24-04-2017

Goh, de nichten hier zijn wel erg smerig rechts en bang voor Groen Links... allemaal bang voor mensenrechten, goede frisse schone lucht, woningen, onderwijs, mensenrechten en goede lonen. Erg triest. Maar ja, stem maar op fascisten en zie toe hoe de strop om jullie eigen nek gelegd wordt. Net zoals die joden die dachten veilig te zijn omdat ze in de 1e wereldoorlog voor de keizer gevochten hadden en dachten dat Hitler ze daardoor wel voor zou behouden van een erg lot.


@strop | 28-04-2017

de mensenrechten van groenlinks.

overal windmolentjes en zonne energie.

ik lees op internet dat wind en zonne energie nog steeds maar 3,6% van de energie voorziening is in nederland.
en dat meer dan 92% nog steeds olie, gas, steenkool is.

groenlinks droomt.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven