TunesiŽ veroordeelt 'homo's'

12-03-2017 | In Tunesië zijn vrijdag twee mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden omdat zij zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het hebben van homoseksuele handelingen. De twee werden enkele maanden geleden opgepakt en ondervraagd omdat politieagenten zouden hebben geconstateerd dat de twee de liefde zouden hebben bedreven. Achref en Sabri, respectievelijk 21 en 20 jaar oud, ontkennen homoseksueel te zijn en ook de anale test die de twee hebben moeten ondergaan gaf volgens de rechter geen aanleiding om aan te nemen dat de twee homoseksueel zijn. Toch spreekt de rechter en de media in Tunesië over een terechte veroordeling. "Homoseksualiteit hoort niet thuis in ons land en dat deze homo's veroordeeld zijn is daarom een goede zaak."

De twee mannen werden veroordeeld voor het overtreden van artikel 230 van het Wetboek van Strafrecht, dat sodomie strafbaar stelt. De maximale gevangenisstraf op het overtreden van dit omstreden artikel is drie jaar. Waarom de twee 'slechts' acht maanden hebben gekregen is onduidelijk. De advocaat van Achref en Sabri voert aan dat uit de anale test, waarbij een arts de anus en darm van de verdachte inspecteert, niet is gebleken dat de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan anale seks. Hij heeft daarom aangekondigd in hoger beroep te gaan. De twee vermeende homoseksuelen zijn in afwachting van dit beroep in vrijheid gesteld.

De Tunesische minister van Justitie Mohamed Salah Ben Aïssa pleitte er in 2015 al voor om artikel 230 en de anale test af te schaffen maar president Beji Caid Essebsi is voor strenge handhaving op het verbod van homoseksualiteit.

Deel dit artikel:  

Reacties:

qw | 12-03-2017

TunesiŽ gaat er prat op het enige uit de Arabische lente vootgevloeide democratisch geslaagde experiment te zijn. Dat blijkt dus duidelijk niet het geval.

Wie denkt dat anaal wat dan ook met homosexualiteit te maken heeft, verkeert duidelijk in een toestand van totale onwetendheid en moet dus in alle talen zwijgen over homosexualiteit. Hij projecteert alleen heterosexualiteit op homosexualiteit. Deze projectie loopt totaal mank.

Als ze in TunesiŽ alle mannen met homogevoelens bij wie niets anaals kan worden vastgesteld, willen veroordelen, gaan ze daar jaren zoet mee zijn. Dat zou pas een goede bezigheidthereapie voor een religo-land. Jongens zouden ontdekken dat hun vader, grootvader, broers, neven, vrienden,.... lekkere homogevoelens hebben en extra begaafd zijn met kostbare, maar tot dusver verborgen gebleven schatten.


Joop | 12-03-2017

Zo gaat dat in islamitische landen. Geen bewijs, wel veroordelen. Lekker weg blijven daar...Overigens, als zij menen dat homoseksualiteit niet thuis hoort in hun land, mogen wij dan ook zeggen wat er in ons land niet thuis hoort?


mark100 | 12-03-2017

aan de grens van europa......

zulke primitieve ideeen. wie is er nog verbaast.......


JAN2 | 12-03-2017

Uiteraard mag je dat zeggen en dat doen we al alleen veels te weinig dankzij de linkse volksverlakkers.


Nico | 12-03-2017

Wie gaat er nog op vakantie naar dat klote Moslimland?


Kees | 13-03-2017

Dat krijg je in een land waar Moslims qua cultuur nog in de Middeleeuwen blijken te leven.

Geloof is liefde dat blijkt maar weer. Ik denk nog even aan de mooie woorden van Pechtold die beweert dat de Islam een verrijking is voor ons land. Hoe krijg je het uit je bek!


Mark | 13-03-2017

Zo zie je maar weer waar homo's eindigen als Islam wereldwijd groter en groter wordt. Linkse partijen hebben daar al jaren aan meegewerkt om dit te bewerkstelligen. Kijk nu Erdogan Turkije dat schreeuwt dat Nederland Fascistisch en Nazistisch is. Erdogan wil snel fisumvrij invoeren voor alle turken. Ook wil Erdogan tot de Europese Unie behoren. Waarom? Omdat hij zijn macht wil uitbreiden en hoopt uiteraard zoals ze schrijven een plek te bemachtigen in Brussel om straks de baas te zijn van Europa. Ongelofelijk wat men allemaal leest en hoort. En weet je wat dit betekent voor alle homo's in Europa? Hetzelfde lot wat in de meeste islamitische landen gebeurd. Als homo afgevoerd worden. Pak je stem terug op 15 maart!


Mark | 13-03-2017

Joop je kunt wel zeggen: Lekker wegblijven. Dat zal in de toekomst ook gebeuren dat je als homo moet wegblijven uit Europa. Die kant gaan we op geheid!!!!


BertJan | 13-03-2017

En er zijn duizenden bloedmooie Turken. Homoseksuele Turken.


BertJan | 13-03-2017

Woops. TunesiŽrs. Whatever. Allemaal even mooi. Adembenemend mooi.


Nico@BertJan | 13-03-2017

Als er maar een pik aan zit dan is het goed voor jou toch?


Wessel | 13-03-2017

Schijnt nog 1 v/d mildere Moslim landen te zijn. Wie zegt ook weer dat wij multi culti moeten omarmen? Ja, heel links NL, die anders zo pal staan voor gelijkheid van gays. Denkt links soms die Moslims te kunnen bekeren? Komen ze v/e kouwe kermis thuis. Overigens kan alles in de Maghreb in 't geniep maar niet in 't openbaar, zoiets als de R-KK 60 jaar geleden in NL. Dat verbaast niet, want Rome en Tunis liggen niet ver van elkaar. Sterker, was 'n geduchte concurrent van Rome, 't Klassieke Carthago.


@ Nico | 13-03-2017

Wie gaat er uberhaupt op vakantie naar een moslimland. Wij zeker niet! Geen goedkope all inclusive naar turkije met Corendon...


Joop | 13-03-2017

Mark | vandaag | 14:19
Mocht ik dat nog meemaken dan gaan we ergens anders heen, zal altijd wel een plekje zijn waar homo's wel welkom zijn.


Peter | 14-03-2017

Ooit ben ik 1 week naar Tunesie geweest. Smerig, hypocriet, kutland. Nooit en te nimmer zal ik weer naar een islamitisch land op vakantie gaan.


@Peter | 15-03-2017

Je kunt niet alle moslimlanden over een kam scheren! Dat is pas hypocriet. Net zoals Maxima ooit zei: 'de Nederlander bestaat niet'. Ook tussen moslimlanden onderling zijn er regionale verschillen!


Kees | 16-03-2017

Boycotten dat kutland. Geen euro meer naar TunesiŽ om dat fascistische Moslim regime te steunen.


harrie | 25-03-2017

@@Peter,zeker je kan niet alle moslim landen over een kam scheren, want de een is nog erger dan de ander.


Luc | 29-06-2017

Als je naar deze landen op reis gaat dan weet je toch al van te voren dat homoseualiteit verboden is ! Trouwens daar sex mannen met mannen voor het geld hť, liefde kom er daar niet aan te pas


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven