Shary-An ambassadeur Respect2Love

15-03-2017 | Shary-An is het nieuwe gezicht voor biculturele LHBTI-jongeren in Nederland. Komend jaar zet zij zich actief in voor zichtbaarheid en emancipatie: "Ik ben trots op wie ik ben en help graag anderen om ook trots op zichzelf te zijn," aldus Shary-An. Shary-An, bekend van The Voice of Holland, is lesbisch en heeft een Antilliaans-Nederlandse achtergrond. "Veel biculturele LHBTI-jongeren twijfelen tussen hun eigen gevoelens en de opvattingen van hun familie, omgeving of geloof. Voor hen is het belangrijk om te weten dat er anderen zijn zoals zij. Als ambassadeur wil ik laten zien dat ze er niet alleen voor staan en zo bijdragen aan de acceptatie van biculturele LHBTI-jongeren in Nederland!"
 
LHBTI-zijn ligt in biculturele kringen vaak nog gevoelig. Waar 91% van de autochtone Nederlanders vindt dat homomannen en lesbische vrouwen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen, ligt dat percentage volgens het Sociaal Cultureel Planbureau lager in Surinaams-Nederlandse (86%), Antilliaans-Nederlandse (84%), Marokkaans-Nederlandse (62%) en Turks-Nederlandse (54%) kringen. LHBTI-jongeren die opgroeien in biculturele of sterk religieuze kringen, kunnen behoorlijk in de problemen komen, wanneer zij zelf, hun familie, omgeving of geloof hun gevoelens niet accepteren.
 
Shary-An wordt ambassadeur van COC's Respect2Love. Respect2Love is dé community voor en door biculturele LHBTI-jongeren. Ze organiseren in diverse steden huiskamerbijeenkomsten, een 'thuis' waar ze elkaar ontmoeten. Shary-An bereikte tijdens de eerste editie van The Voice of Holland de halve finale met haar enthousiaste verschijning en krachtige soulstem.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Go Shary-An | 15-03-2017

Aha, de zus van Silvana Simons, compleet met geexplodeerd megakapsel!
Wel goed dat Shary-An zich inzet voor onze gemeenschap!


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven