Politie zoekt getuigen na moord op homo

07-03-2017 | Op de homo-ontmoetingsplek in het Oosterpark waar afgelopen vrijdag een Oost-Europeaan bij om het leven kwam, zijn de afgelopen maanden meerdere berovingen geweest. Volgens de politie is er al voor het incident van vrijdag overleg geweest tussen gemeente, politie en homo-belangenorganisatie COC over de veiligheid van de mannen-ontmoetingsplaats. Ook het COC zegt al langere tijd verontrustende signalen te ontvangen over het Oosterpark. De Amsterdamse zender AT5 meldt dat raadslid Jan-Bert Vroege van D66 vragen gesteld aan het college over de situatie in het Oosterpark. Hij vraagt zich onder meer af of bij het college bekend is dat er meerdere homogerelateerde incidenten in het park hebben plaatsgevonden de afgelopen twee jaar.

Uit tips wordt afgelopen dagen duidelijk dat de neergestoken man de 33-jarige Jan Majdanski (foto) is. De openlijk homoseksuele man is een Pool en woont in Rotterdam. Majdanski is afgelopen vrijdag neergestoken op een plek die ook wel bekend staat als een mannen-ontmoetingsplek. Het is niet duidelijk of hij is neergestoken om zijn geaardheid, of een mogelijke ontmoeting daar, of dat het gaat om een beroving die uit de hand is gelopen. En ook staat nog niet vast hoeveel mensen er bij die aanval op Jan Majdanski waren betrokken.

De politie heeft een getuige gesproken die vertelde dat hij iemand in het zwart gekleed met een capuchon bij het slachtoffer heeft zien wegrennen. Maar in de hectiek heeft de politie de gegevens van die getuige niet genoteerd, terwijl ze daar graag verder mee zouden willen spreken. De politie roept deze getuige dan ook op om zich opnieuw te melden. Verder houdt de politie er rekening mee dat bezoekers van de mannen-ontmoetingsplek in het Oosterpark meer weten, maar misschien daar uit angst toen meteen zijn gevlucht. De politie doet een dringend beroep op hen om toch hun verhaal te doen, dat kan ook vertrouwelijk of via Roze in Blauw.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 07-03-2017

Weer een triest geval. En dat in het o zo homovriendelijk Amsterdam! Not!
Bijzonder ook weer dat er blijkbaar al twee jaar iets aan de hand is in dat park. Is er niet meer toezicht geweest? Misschien had er een campagne gestart kunnen worden om bezoekers te alarmeren?


Mark | 08-03-2017

Wat een onzin staat er in het eerste deel van dit trieste verhaal. De gemeente Amsterdam doet helemaal niets aan de onveiligheid, integendeel. Verhaal over bedreiging van homos in Nw West vergeten? Je hoort er niets meer over omdat die mannen van de gemeente hun mond moeten houden. Het COC voert overleg? Stonden die niet kort geleden bij een moskee te demonstreren? Niet heel erg geloofwaardig toch...
Het Oosterpark staat zeker al 10 jaar bekend als zeer onveilig door al dat marokkaanse tuig wat daar rooft, bedreigt enz. Ach en D66.. het is verkiezingstijd en dan scoort het om ineens voor de homo-medemens op te komen... Triest dat er weer iemand slachtoffer is geworden van het Nederlands onvermogen om de boel eens goed aan te pakken!


jelte | 08-03-2017

@ Mark met het met je eens, 10 jaar geleden en daarvoor moest het woord zeer onveilig nog worden bedacht t.a.v. het Oosterpark.


Mark | 08-03-2017

Hey Mark, ik deel jou mening. En dan heb je figuren als Cabaretier Martijn Koning die Henk Krol beledigd over dubbele nationaliteit, halve Nederlander, halve mongool. Zo zie je maar weer dat LINKS de hele wereld in Nederland wil hebben terwijl juist de partijen PVV, VNL, FVD een rem willen op de massa immigratie uit landen welke homo's graag willen vermoorden! En als het even kan de Christenen en Joden en ons vrije westen ook! Maar partijen als Groenlinks, D66, maken van ons land een Moordkuil! Waar Europa en Nederland ruim miljoenen immigranten uit on democratische oorlogsvoerende landen hierheen gehaald hebben, terwijl Saoedi Arabie een land 57 keer groter als Nederland de afgelopen jaren totaal 323 vluchtelingen heeft opgenomen en deze gaan weer terug. Hebben jullie wel eens geprobeerd om asiel aan te vragen in Iran, Irak, Afghanistan??? Ten Eerste, je komt er niet in, ten Tweede ze maken je direct af nog voor de poort! Stem je voor een veilige toekomst of een toekomst Revolutie, het is onze tijd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Mark | 08-03-2017

Breng eens een bezoekje aan ons grootste HAAT PALEIS van Nederland, staat in Rotterdam geloof ik. Kijk maar uit, dat ze je niet doden, want daar wordt voor 100% Haat verkondigd en verheerlijkt. Kent u het oude gezegde nog: "De goede moeten onder de kwade leiden". Ik heb ze niet binnen gelaten!!!!!!!!!!!!


Mark | 08-03-2017

Nederland is een Watjes land. De moordenaar lacht ons allemaal uit. Ten eerste worden ze nooit gepakt en als ze gepakt worden lopen ze de volgende dag weer vrij rond. Dit klote landje heeft de slechtste Wetboek van Strafrecht en Wetboek van Strafvordering van de laatste 100 jaar!


Mark | 08-03-2017

Een D66 wethouder van Amsterdam, mevr Ollegren is met een delegatie naar Tel Aviv en Ram*llah om daar oa te praten over LHBT situatie. Zij kan beter naar Amsterdam gaan kijken. Geloof dat het in Tel Aviv wel goed zit maar in Ram*llah zeker niet en dat wil zij veranderen. Zij heeft gesteld dat Amsterdam een republiek wordt als Wilders wint! Laat dat dan maar gebeuren. Het is in dit land echt eens tijd voor de grote schoonmaak!


RED ONS | 08-03-2017

Mark, Mark , Mark, Mark:
Ik begrijp je angst.
Ik heb een aantal aardige en nette moslims als collega's gehad, en ik heb persoonlijk met ze over onze bezorgdheid gesproken. Ze willen allemaal het liefst een sharia in ons land! Zelfs als ze een universitaire opleiding hebben. De Koran is hun heilig, en alles wat daar in staat moet gevolgd worden. Ik ben hier vreselijk van geschrokken. Wilders heeft dus gelijk gehad.


mark @ red ons | 08-03-2017

Waarom weten wij dit wel en Den Haag, Brussel en Berlijn niet?
Paar weken geleden stond het Malieveld vol vanwege Trump en nu wordt er geen woord gerept over Erdogan... hoezo selectief? Hoezo makkelijk en veilig? Niet naar al die islamlanden gaan op vakantie dat scheelt al. En vooral 15 maart Wilders stemmen...


mark100 | 08-03-2017

meer dan 10 jaar geleden was oosterpark ook niet veilig.
ben Theo Van Gogh niet vergeten.


Thomas | 08-03-2017

Stem wijs 15 maart. Als U nog meer bezuinigingen op Uw bord wil, stem vooral op Pinokkio...


@ Thomas | 08-03-2017

Welke Pinokkio bedoel je? Rutte? Pechtold? Asscher? Hij-die-zich-Klaver-noemt? Ik zie alleen maar Pinokkio's.. de enigen die nog een beetje echt reageren zijn Buma, Krol, Tieme en Wilders: geen antwoordmachines. Dit land is toe aan een totale afrekening met de orde zoals met Trump gebeurde, de Brexitstemming is geweest en in Frankrijk en Duitsland gebeuren gaat!


Wessel | 08-03-2017

De G4 zijn al jaren onveilig omdat daar bijna alle opgeschoren kuttekoppen met bontkraagjes wonen. Het Christendom met naastenliefde en genade legt 't af tegen 't geloof, waarin "oog om oog, tand om tand" de regel is. De lieden uit de Maghreb scoren hoog in de misdaadstatistieken. Mag niet gezegd, want multi culti in gevaar. Het Avondland is op z'n retour. In menige grote stad zijn no go wijken waar geen hond zich durft te vertonen. Hebben vaak 'n dubbel paspoort, dat wordt getoond naargelang 't hen uitkomt. Blijven in hun cultuur, maar kennen de NL (sociale) wetgeving als hun broekzak. Handel wijs op 15/3.


Tja | 08-03-2017

Vroegaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa was alles veeeeeeel beter!!!!! De oude mannen kliek heeft internet ondekt en eindelijk kunnen ze hun kleine onbelangrijke meninkje de wereld in gooien. Een ware vooruitgang wifi in het oude mannen huis... Loooooooooooooooool


@ Tja | 08-03-2017

Vroeger waren veel dingen idd een stuk beter! En jij, als blijkbaar jonkie, moet je vooral zorgen maken. Of ben je zo'n bontkraagje? Want dat zou ook heel goed kunnen.


Rebecca | 09-03-2017

Er is maar een (1) pinokkio, en dat is toch echt onze huidige MP Rutte. Wie dat niet weet, heeft waarschijnlijk de afgelopen tijd onder een steen geleefd of op Paaseiland vertoefd.

@Tja: tegen de tijd dat jij met pensioen gaat, mag je doorwerken tot je tachtigste of tot je letterlijk dood neervalt! Fijn vooruitzicht he?! En een goed pensioen kun je ook wel vergeten, want die dreigt nu al onbetaalbaar te worden.


Mark | 09-03-2017

Weet U wat de wereld werkelijk op zijn kop betekent? ....Dat zal ik hier verwoorden: "De Grootste Haatpaleis van Nederland staat in Rotterdam. Daar zeggen Haat Imams vreselijke dingen over homo's, joden en dit vreselijke vrije westen welke wij hier hebben in zowel Nederland als de rest van Europa. " Waar zijn onze redders?" Pechtold? Klaver? Rutte misschien? Of toch Asscher. Nee, niemand dat zich hierin interesseert want ze geven Haat imams in ons land podium om het broeinest van Haat te vermenigvuldigen. Maar als Geert Wilders vindt dat de massa immigratie uit islamitische landen de rem op moet of dat hij de problemen bespreekt dan moet hij jaren onderduiken van bunker naar bunker om zichzelf veilig te stellen. Grappig dat Haat Imams dan wel anderen mogen Haten ..dan zijn zij toch racisten omdat ze homos en joden en christenen haten en jihadisme verheerlijken? Dat is de toch de wereld dus omgekeerd en letterlijk op zen kop!!!!!!!!! Leg mij eens uit of dit niet zo is.


Mark | 09-03-2017

Je scoort alleen nog met Wilders, Krol, Boudet Forum voor Democratie, VNL. Alle andere partijen welke moe zijn van 8 jaar lang Nederland slopen en de kamer volgeluld hebben met gebakken lucht zou ik vergeten. Ik wil geen Watje zijn, daarom kies ik voor de bovengenoemde Democratische Partijen. Nog 6 dagen te gaan voor de verkiezingen. Kies goed, want we zitten er weer 8 jaar aan vast en geen 8 dagen!!!!


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

21:00 | Holby City

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven