Persbericht | Manifestatie Trans United Amsterdam

10-03-2017 | De afgelopen tijd merken vooral transpersonen van kleur wereldwijd dat haat, geweld en moord tegen hen toeneemt. Vanuit alle werelddelen komen meldingen en beelden over transpersonen die tijdens hun werk (vaak sekswerk) of op straat worden aangevallen, verkracht en vermoord. Trans United Amsterdam, een project van COC Amsterdam, is een netwerk van biculturele transpersonen en voelt zich geroepen om op te staan en een vuist te maken voor hen die niet kunnen spreken omdat zij gevangen zitten, geen financiële middelen hebben of geen stem of omdat niemand naar hen luistert.

In de iets meer dan de twee maanden die dit jaar oud is, zijn er wereldwijd ongeveer 40 transvrouwen vermoord en worden momenteel de rechten van transkinderen in bijvoorbeeld de VS ingeperkt. Ook in Nederland worden transvrouwen nog steeds dagelijks uitgescholden, getreiterd en gepest of aangevallen. Tijdens hun werk op bijvoorbeeld de Wallen, maar ook op straat. Vooral biculturele transvrouwen hebben het meeste last van uitsluiting. Naar aanleiding van recente moorden op en arrestaties van Pakistaanse transpersonen in Saoedi Arabië houdt Trans United Amsterdam deze vrijdag 10 maart een manifestatie in Den Haag, bij de Saoedische en de Pakistaanse ambassade.

's-Avonds is er om 18 uur een samenkomst van biculturele transpersonen en hun LHBTIQ-bondgenoten op het Homomonument aan de Westermarkt in Amsterdam. Doel is een wake te houden en de agressie tegen transpersonen in het algemeen en die tegen biculturele in het bijzonder te veroordelen. Onder de sprekers zal onder andere wethouder Kukenheim zijn van de gemeente Amsterdam. We roepen zoveel mogelijk mensen op aanwezig te zijn en solidair te zijn met de slachtoffers van geweld en uitsluiting.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven