Bekladders regenboogzebrapad weer welkom

10-03-2017 | De eerstejaars studenten van de Leidse studentenvereniging Quintus die aan het begin van het studiejaar een regenboogzebrapad aan de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden bekladden en daarbij de Hitlergroet brachten, mogen weer op Quintus komen. De ontgroeningscommissie blijft voorlopig nog wel geschorst. Als compensatie moeten de studenten van dispuut Sjap Eisjedies elk jaar vrijwilligerswerk doen bij het COC, en een bezoek brengen aan het Anne Frank Huis. Dat meldt het Leids Universitair weekblad Mare vandaag op haar website. Het politieonderzoek naar de vijf studenten in de leeftijd van 19 en 21 jaar loopt nog.

Het overschilderen van het regenboogzebrapad in Leiden in oktober vorig jaar deed veel stof opwaaien, ook omdat op een filmpje van het incident te zien was dat een van de mannen de Hitlergroet bracht. In het kader van hun ontgroening moesten de leden van een dispuut van Quintus iets doen om het nieuws te halen. Dat laatste lukte; de actie haalde, mede door de video, de nationale en internationale media. Het voorval vond plaats op 17 oktober op de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden. De gemeente deed aangifte van vernieling en de politie stelde een onderzoek in naar de daders. De identiteit van de vijf verdachten werd achterhaald en ze werden niet lang erna aangehouden. Het zebrapad werd in 2015 tijdens Coming Out Dag onthuld door de gemeente en het COC en is bedoeld om de acceptatie van de LHBT-gemeenschap te vergroten.

De vijf studenten zijn inmiddels naar het COC geweest om hun excuses aan te bieden. Het politieonderzoek naar de vijf loopt nog en de universiteit ging in gesprek met Quintus, maar legde geen sancties op. "We kijken eerst hoe de vereniging dit oppakt. Dan kijken we of er alsnog maatregelen nodig zijn," aldus een woordvoerder van de universiteit enige tijd geleden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Protest | 10-03-2017

Die spuuglelijke regenbogen moeten gewoon verboden worden. Ik bedank de studenten dan ook van harte. Ik loop niet eens over doe afgrijselijke dingen, maar Šltijd netjes ernŠŠst.


Cees | 11-03-2017

Jij pist zeker ook altijd naast de pot.


Joop | 11-03-2017

Toch wel eng dat studenten die straks hoog opgeleide banen gaan bezetten zich zo misdragen hebben. Dan ben je wel ziek als je de hitlergroet brengt. Hopelijk zijn hun excuses oprecht geweest. Nu Protest nog, alhoewel, sommige mensen zijn gewoon niet te redden. Ben trouwens blij dat hij niet over het zebrapad heen loopt, die is ook niet bedoeld voor zulke azijnpissers als hij.


bertrand | 12-03-2017

'Protest' zeikt in zijn eigen nest. Daarbij komt hier duidelijk tot uitdrukking dat het geschiedenisonderwijs totaal versloft is. Een volk dat zijn geschiedenis kent weet waar zijn toekomst ligt.


qw | 13-03-2017

Vrijwilligerswerk doen bij het COC vind ik wel een leuke straf. Niet dat het wat zal opleveren. Dat tuig is waarschijnlijk toch niet amendeerbaar. Gaan er waarchijnlijk prat op dat ze volstrekt gespeend zijn van alle empatie en begrip.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven